claudicatio

Claudicatio er smerter forårsaget af for lidt blodgennemstrømning, normalt under træning. Undertiden kaldes claudicatio intermittens, denne betingelse generelt påvirker blodkarrene i benene, men claudicatio kan påvirke armene, også.

Først, vil du sandsynligvis bemærke smerten, når du træner, men som claudicatio forværres, kan smerten påvirke dig selv når du er i hvile.

Hvornår skal se en læge

Selv om det undertiden betragtes det som en sygdom, claudicatio er teknisk et symptom på en sygdom. Oftest, claudicatio er et symptom på perifer arteriesygdom, en potentielt alvorlig, men kan behandles cirkulation problem, hvor de fartøjer, der leverer blodtilførslen til dine ben eller arme er indsnævret.

Hvad du kan gøre

Heldigvis med behandling, kan du være i stand til at opretholde en aktiv livsstil uden smerter.

Hvad de kan forvente fra din læge

Claudicatio symptomer omfatter

Andre mulige symptomer omfatter

Tal med din læge, hvis du har smerter i ben eller arme, når du træner. Hvis venstre ubehandlet, halten og perifer arterie sygdom kan reducere kvaliteten af ​​dit liv og føre til potentielt livstruende komplikationer. Claudicatio kan det begrænse muligheden for at deltage i sociale og fritidsaktiviteter, forstyrre arbejdet, og gøre motion utålelig.

Claudicatio er oftest et symptom på perifer arteriesygdom. I perifer arterie sygdom, er arterierne, der leverer blod til dine lemmer beskadiget, normalt som følge af åreforkalkning. Åreforkalkning kan udvikle sig i nogen af ​​dine arterier, især dem i dit hjerte. Når åreforkalkning påvirker dine arme og ben, det hedder perifer arterie sygdom.

Aterosklerose indsnævrer arterierne og gør dem stivere og hårdere. Det er fordi arterierne få fyldt op med klumper af fedt, kolesterol og andet materiale, kaldet aterosklerotiske plaques. Disse plaques kan gøre arterierne så snævre, at mindre blod kan flyde gennem dem. Du føler smerte, fordi dine benmuskler ikke får nok iltet blod. Ilt er det brændstof, som musklerne har brug for at trække sig sammen.

Åreforkalkning er ikke den eneste mulige årsag til dine symptomer på claudicatio. Andre tilstande forbundet med lignende symptomer, der skal overvejes indbefatter spinal stenose, perifer neuropati, visse muskuloskeletale betingelser og dyb venøs trombose.

De risikofaktorer for claudicatio er de samme som dem, for at udvikle åreforkalkning, herunder

I ekstreme tilfælde kan cirkulationen i dine ben eller arme være så begrænset, at du føler smerte, selvom du ikke træner, og dine ben eller arme kan føle cool at røre ved. Alvorlig perifer arteriesygdom kan føre til dårlig heling af hudskader og sår. Disse nedskæringer og sår kan udvikle koldbrand og kræver lemmer amputation.

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Men du kan derefter blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i sygdomme i det kardiovaskulære system (kardiolog) eller en vaskulær kirurg.

Fordi udnævnelser kan være kort, og der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at ankomme velforberedt. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad du kan forvente fra din læge.

Din tid med din læge kan være begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For claudicatio, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille yderligere spørgsmål i løbet af din ansættelse.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem kan forbeholde tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan bede

Claudicatio kan gå udiagnosticeret fordi mange mennesker mener smerten en uvelkommen, men uundgåelig konsekvens af aldring, og nogle mennesker bare reducere deres aktivitetsniveau for at undgå smerten. Men testene din læge kan bruge til at diagnosticere din tilstand er ofte noninvasive og kan få dig tilbage på din vej til at genoptage et aktivt liv.

Nogle almindelige test, der anvendes til at diagnosticere claudicatio omfatter

Smerten i benene kan skyldes en anden tilstand, såsom ryg, fælles eller muskelproblemer. Din læge kan stille en diagnose baseret på dine symptomer og en sygehistorie, fysisk eksamen og passende tests.

Behandling af claudicatio og perifer arterie sygdom kan hjælpe med at forhindre din sygdom i at blive værre og reducere dine symptomer. Livsstilsændringer, såsom rygestop og deltage i en regelmæssig motion regime, er ofte de første skridt i behandling af claudicatio.

Hvis dine claudicatio symptomerne ikke forbedres, efter en sundere livsstil, kan lægen foreslå andre behandlingsmuligheder, herunder

Din læge kan også foreslå en kombination af behandlinger, såsom medicin og ballonudvidelse.

De plaques, der har skadet arterierne er ofte et resultat af usunde livsstilsvaner. Så en vigtig del af behandlingen er at stoppe enhver usunde vaner og vedtage sunde dem.

Hvis du har claudicatio eller perifer arterie sygdom, skal du sørge

Der er ikke nogen alternativ medicin behandlinger, der har vist sig effektiv til claudicatio.

Adskillige behandlinger har haft blandede resultater, der beviser gavnlige i nogle undersøgelser, men så viser ingen fordel i andre. disse omfatter

En anden behandling, L-arginin, syntes at hjælpe med at lindre symptomer på claudicatio.

E-vitamin og omega-3 fedtsyrer er også blevet foreslået som behandlinger for claudicatio, men når undersøgt i kliniske forsøg, har disse behandlinger ikke hjælpe med at lindre symptomerne.

Det kan være skræmmende at erfare, at grunden til du har smerte er, at blodkarrene bliver mindre. At lære alt hvad du kan om, hvad der forårsager din claudicatio kan sætte dig i kontrol, og du ved præcis, hvilke skridt at tage for at lette din smerte.

Nogle mennesker også finde det nyttigt at tale med andre mennesker, der går igennem de samme ting, som de er. I en støttegruppe, kan du finde opmuntring, råd og måske endda en øvelse partner eller to. Spørg din læge, hvis der er nogen støtte grupper i dit område.

Den bedste måde at forhindre claudication er at opretholde en sund livsstil. Det betyder

besøge din læge