climara transdermal

Østrogener øger risikoen for endometriecancer, overvåge for unormal vaginal blødning. Østrogener med eller uden progestiner bør ikke anvendes til forebyggelse af kardiovaskulær sygdom eller demens. Øget risiko for myokardieinfarkt, slagtilfælde, invasiv brystcancer, lungeemboli og dyb venetrombose hos postmenopausale kvinder (50 til 79 år gamle) er blevet rapporteret. En øget risiko for at udvikle mulig demens hos postmenopausale kvinder 65 år eller ældre er også blevet rapporteret. Østrogener, med eller uden progestiner bør ordineres til de laveste effektive dosis og i kortest mulig tid i overensstemmelse med behandlingsmål og risici for den enkelte kvinde.

Østrogen alene øger risikoen for endometriecancer. Tilføjelse af et progestin vil mindske risikoen for endometrisk hyperplasi, som kan være en forløber for endometriecancer. bør foretages Diagnostiske foranstaltninger for at udelukke malignitet hos postmenopausale kvinder med udiagnosticeret vedvarende eller tilbagevendende unormal genital blødning. Østrogener med eller uden progestiner bør ikke anvendes til forebyggelse af kardiovaskulær sygdom eller demens. Øget risiko for slagtilfælde og dyb venetrombose hos postmenopausale kvinder (50 til 79 år gamle) under anvendelse af østrogen alene er blevet rapporteret. Øget risiko for myokardieinfarkt, slagtilfælde, invasiv brystcancer, lungeemboli og dyb venetrombose hos postmenopausale kvinder (50 til 79 år gamle) under anvendelse af østrogener kombineret med progestiner er blevet rapporteret. En øget risiko for at udvikle mulig demens hos postmenopausale kvinder 65 år eller ældre er også blevet rapporteret hos kvinder, der fik østrogen alene eller østrogen kombineret med gestagener. Risici bør antages at være ens for andre doser, kombinationer og doseringsformer af østrogener og gestagener. Østrogener, med eller uden progestiner bør ordineres til de laveste effektive dosis og i kortest mulig varighed. Breast spirende og bryst masserne i præpubertale hunner og gynækomasti og bryst masserne i præpubertale hanner er blevet rapporteret efter utilsigtet sekundær eksponering. Patienter bør nøje overholde anbefalede brugsanvisninger.

Bruger For Climara

Terapeutisk Klasse: Endocrine-Metabolic Agent

Farmakologisk Klasse: østrogen

Estradiol er en østrogen hormon. Hormonet fra plasteret, gel, og spray absorberes gennem huden ind i din krop. Det virker ved at forhindre symptomer, såsom følelser af varme i ansigt, hals og bryst, eller pludselige stærke følelser af varme og svedtendens (hedeture) hos kvinder i overgangsalderen.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Før ibrugtagning Climara

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Anvendelse af estradiol depotplaster, gel, og spray er ikke angivet i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Selvom relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af estradiol depotplaster, gel, og spray ikke er udført i den geriatriske population, er der ikke geriatriske-specifikke problemer er dokumenteret til dato. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have brystkræft, slagtilfælde eller demens, som kan kræve forsigtighed hos patienter, der får estradiol depotplaster, gel og spray.

Undersøgelser tyder på, at denne medicin kan ændre mælkeproduktion eller sammensætning. Hvis et alternativ til denne medicin ikke er ordineret, bør du overvåge spædbarnet for bivirkninger og tilstrækkeligt indtag mælk.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende kan forårsage en øget risiko for visse bivirkninger, men kan være uundgåelige i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger denne medicin, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder østradiol. Det kan ikke være specifik for Climara. Læs med omhu.

Det er meget vigtigt, at du bruger denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan forårsage uønskede bivirkninger.

Denne medicin er til brug på kun huden. Må ikke få det i dine øjne, næse, mund, bryst, eller vagina. Må ikke bruge det på hudområder, der har nedskæringer, skrammer eller forbrændinger. Hvis det får på disse områder, skylle det ud højre væk med vand.

Denne medicin kommer med en patientinformation insert. Læs og følg instruktionerne i indsatsen omhyggeligt. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Vask dine hænder med sæbe og vand før og efter brug af dette lægemiddel.

For at bruge plasteret

For at bruge sprayen

Korrekt brug af estradiol

For at bruge gelen

Gelen og spray indeholder alkohol og er brandfarlig. Undgå at bruge det i nærheden af ​​åben ild eller mens rygning.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer at bære eller ændre en patch, sætte en på, så snart du kan. Hvis det næsten er tid til at sætte på din næste patch, vente indtil da til at anvende et nyt plaster og springe den, du gik glip af. Må ikke anvendes ekstra patches til at gøre op for den glemte dosis.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Brug ikke Evamist® spray, hvis der er gået mere end 12 timer, siden du gik glip af din sidste dosis.

Opbevar patches ved stuetemperatur i en lukket beholder, væk fra varme, fugt og direkte lys.

Forholdsregler Mens du bruger Climara

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre denne medicin fungerer korrekt og ikke forårsager uønskede virkninger. Bækken eksamen, brystundersøgelse, og mammografi (bryst røntgen) kan være nødvendig for at kontrollere for uønskede virkninger, medmindre din læge siger noget andet.

Det er usandsynligt, at en postmenopausal kvinde kan blive gravid. Men, bør du vide, at bruge denne medicin, mens du er gravid kan skade dit ufødte barn. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger medicinen, så fortæl din læge med det samme.

Brug af denne medicin kan øge din risiko for at have blodpropper, slagtilfælde eller hjerteanfald. Denne risiko kan fortsætte, selv efter du stoppe med at bruge medicinen. Din risiko for disse alvorlige problemer er endnu større, hvis du har forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol i blodet, sukkersyge, eller hvis du er overvægtige eller ryger cigaretter. Kontakt din læge straks, hvis du oplever forvirring, talebesvær, dobbeltsyn, hovedpine, manglende evne til at bevæge arme, ben eller ansigtets muskler, eller en manglende evne til at tale.

Climara Side Effects

Climara (estradiol)

Brug af denne medicin over en længere periode kan øge din risiko for brystkræft, endometriecancer, eller livmoderkræft. Tal med din læge om denne risiko. Hvis du stadig har din livmoder (livmoder), så spørg din læge, hvis du også skal bruge en progestin medicin. Spørg din læge, hvis du har usædvanlig vaginal blødning.

Brug af denne medicin kan øge din risiko for demens, især hos kvinder 65 år og ældre.

Brug af denne medicin kan øge din risiko for galdeblæren sygdom. Tal med din læge om denne risiko.

Fortæl læge eller tandlæge i afgift, at du bruger denne medicin, før nogen form for kirurgi (inklusive tandkirurgi) eller akut behandling. Din læge vil beslutte, om du skal fortsætte med at bruge denne medicin. Denne medicin kan også påvirke resultaterne af visse medicinske tests.

Spørg din læge, hvis svær hovedpine eller pludselige tab af synet eller enhver anden ændring i synet opstår, mens du bruger denne medicin. Din læge kan have dig til at have dine øjne kontrolleret af en øjenlæge (øjenlæge).

Denne medicin kan forårsage en alvorlig form for allergisk reaktion kaldes anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din læge med det samme, hvis du har et udslæt, kløe, hæshed, åndedrætsbesvær, problemer med at synke, eller enhver hævelse af dine hænder, ansigt, eller mund, mens du bruger denne medicin.

Check med dit barns læge, hvis dit barn begynder at have følgende symptomer: brystvorten eller bryst hævelse eller ømhed hos kvinder, eller udvidelse af brysterne hos mænd. Dit barn kan have været udsat for denne medicin.

Lad ikke dit kæledyr til at slikke eller røre armen hvor medicinen blev anvendt. Små kæledyr kan være følsomme over for denne medicin. Ring til dit kæledyrs dyrlæge, hvis dit kæledyr begynder at have følgende symptomer: brystvorten eller brystforstørrelse, hævelse af vulva, eller tegn på sygdom.

Du må ikke tage anden medicin eller drikke grapefrugtjuice, medmindre du diskutere det med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler (fx perikon) eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori X ikke anvendes under graviditet

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Atrofisk vaginitis estradiol aktuel, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Postmenopausale symptomer estradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, vivelle-Dot

Atrofisk Urethritis estradiol aktuelt, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Hypoøstrogenisme estradiol, Premarin, Estrace, vivelle-Dot, Activella, vivelle