clindamycin (oral rute) beskrivelse og mærker

Clindamycin anvendes til behandling af bakterielle infektioner. Denne medicin kan gives til patienter, der har haft en allergisk reaktion over for penicillin. Clindamycin vil ikke arbejde for forkølelse, influenza eller andre virusinfektioner.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Canadiske Varemærke

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist pædiatrisk-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​clindamycin hos børn.

Pulver til opløsning; Capsule

Selvom relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af clindamycin ikke er blevet udført i den geriatriske population, er der ikke geriatriske-specifikke problemer er dokumenteret til dato. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have colitis, som kan kræve forsigtighed hos patienter, der får clindamycin.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

allergier

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Pediatric

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Geriatric

Graviditet

Amning

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Lægemiddelinteraktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Andre interaktioner

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Andre medicinske problemer

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag denne medicin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Tag kapslen med et helt glas (8 ounce) vand. Dette er for at forhindre irritation af spiserøret (røret mellem hals og mave).

Mål oral væske korrekt ved hjælp af mærket måleske, der kommer med pakken. Den gennemsnitlige husstand teske kan ikke holde den rette mængde væske.

For at hjælpe rydde op i din infektion fuldstændigt, fortsætte med at bruge denne medicin til fuld tid for behandling, selvom du begynder at føle sig bedre efter et par dage. Hvis du har en “strep ” infektion, bør du fortsætte med at bruge denne medicin i mindst 10 dage. Dette er især vigtigt i” STREP “infektioner. Alvorlige hjerteproblemer kan udvikle senere, hvis din infektion ikke er ryddet helt op. Også, hvis du stopper med at tage medicinen for tidligt, kan dine symptomer vende tilbage.

Denne medicin fungerer bedst, når der er en konstant mængde i blodet. For at holde mængden konstant, gå ikke glip af nogen doser. Også, det er bedst at tage hver dosis på jævnt fordelt tidspunkter dag og nat. Hvis du har brug for hjælp til at planlægge de bedste tidspunkter at tage din medicin, tjekke med din læge.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Dosering

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Mistede dosis

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er vigtigt, at din læge kontrollere din eller dit barns fremskridt efter behandlingen. Dette er at sikre, at infektionen er ryddet helt op, og at give din læge for at kontrollere for eventuelle uønskede virkninger. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Hvis din eller dit barns symptomer ikke forbedres, eller hvis de bliver værre, skal du kontakte din læge.

Denne medicin kan forårsage diarré, og i nogle tilfælde kan det være alvorlige. Det kan forekomme, 2 måneder eller mere efter du stoppe med at bruge medicinen. Tag ikke nogen medicin til behandling af diarré uden først at tjekke med din læge. Hvis du har spørgsmål, eller hvis mild diarré fortsætter eller bliver værre, skal du kontakte din læge.

Alvorlige hudreaktioner kan forekomme med denne medicin. Spørg din læge, hvis du har blærer, afskalning, eller løs hud, røde hudlæsioner, svær acne eller udslæt, sår eller sår på huden, eller feber eller kulderystelser, mens du eller dit barn bruger denne medicin.

Denne medicin kan forårsage en alvorlig allergisk reaktion kaldet anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din læge med det samme, hvis du har et udslæt, kløe, åndedrætsbesvær, problemer med at synke, eller enhver hævelse af dine hænder, ansigt, eller mund, mens du eller dit barn bruger denne medicin.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Opbevaring