clobazam (oral rute) beskrivelse og mærker

Clobazam bruges til at hjælpe med at kontrollere anfald (kramper), der opstår med Lennox-Gastaut syndrom (LGS). Det virker i hjernen for at forebygge anfald. Denne medicin vil ikke helbrede LGS og vil kun kontrollere anfald, så længe du fortsætter med at tage det.

Clobazam er et benzodiazepin. Benzodiazepiner tilhører gruppen af ​​lægemidler centrale nervesystem (CNS) depressiva kaldet, som er medicin, der bremser nervesystemet.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Tablet; Suspension

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af clobazam hos børn yngre end 2 år. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

allergier

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​clobazam hos ældre. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede leverproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed og en justering af dosis for patienter, der fik clobazam.

Pediatric

Undersøgelser hos kvinder tyder på, at denne medicin udgør minimal risiko for spædbarnet, når de anvendes under amning.

Geriatric

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Andre interaktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Andre medicinske problemer

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Dosering

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende kan forårsage en øget risiko for visse bivirkninger, men kan være uundgåelige i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger denne medicin, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag denne medicin kun som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt.

Denne medicin kommer med en medicin guide. Læs og følg instruktionerne nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Du kan sluge tabletten hel eller bryde det på midten langs score. Hvis du ikke kan synke tabletten, kan det knuses og blandes i æblemos. Tag tabletten med eller uden mad.

Ryst den orale væske før hver dosis. Brug flaskeadaptoren og doseringssprøjte i pakken til at måle den rigtige dosis. Vask sprøjten efter brug og lufttørre. Læg ikke sprøjten i opvaskemaskinen.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Mistede dosis

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevaring

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Smid ubrugte orale væske 90 dage efter at flasken er åbnet for første gang.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre denne medicin fungerer korrekt.

Denne medicin vil tilføje til de virkninger af alkohol og andre CNS-depressiva (medicin, der gør dig døsig eller mindre opmærksom). Nogle eksempler på CNS-depressiva er antihistaminer eller medicin for høfeber, allergi, og forkølelse, beroligende midler, beroligende midler, eller sovemedicin, recept smerte medicin eller narkotika, medicin for kramper eller barbiturater, muskelafslappende midler, eller anæstetika, herunder nogle dental anæstetika. Spørg din læge eller tandlæge, før du tager nogen af ​​disse lægemidler med clobazam.

Denne medicin kan forårsage, at nogle folk til at være svimmel, døsig eller mindre opmærksom end normalt. Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner eller gøre noget andet, der kunne være farligt, hvis du ikke er opmærksom eller i stand til at tænke godt.

Må ikke pludselig stoppe med at tage denne medicin uden at tjekke først med din læge. Din læge kan have dig til gradvist at reducere det beløb, du bruger, inden du stopper det helt. Dette kan hjælpe med at forhindre en mulig forværring af dine anfald og mindske muligheden for abstinenssymptomer såsom hovedpine, kvalme, irritabilitet, rysten, eller problemer med at sove.

Denne medicin kan være vanedannende. Hvis du føler, at medicinen ikke virker så godt, skal du ikke bruge mere end din ordinerede dosis. Ring til din læge for at få vejledning.

Alvorlige hudreaktioner kan forekomme med denne medicin. Spørg din læge, hvis du har blærer, afskalning, eller løs hud, røde hudlæsioner, svær acne eller udslæt, sår eller sår på huden, eller feber eller kulderystelser med denne medicin.

Hvis du eller dit barn udvikle eventuelle usædvanlige eller mærkelige tanker og adfærd, mens du tager denne medicin, skal du sørge for at drøfte det med din læge. Nogle af de ændringer, der er sket i mennesker, der tager denne medicin er ligesom dem, der ses hos mennesker, der drikker for meget alkohol. Clobazam kan forårsage forvirring, forværring af depression, hallucinationer (ser, hører eller føler ting, som ikke er der), selvmordstanker og usædvanlige spænding, nervøsitet, eller irritabilitet.

P-piller kan ikke arbejde så godt, mens du bruger denne medicin. For at holde fra at blive gravid, skal du bruge en anden form for prævention sammen med dine p-piller under behandlingen og i 28 dage efter du har taget den sidste dosis.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.