clonidin (oral rute) beskrivelse og mærker

Clonidin anvendes alene eller sammen med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk (hypertension). Forhøjet blodtryk øger belastningen på hjerte og arterier. Hvis det fortsætter i lang tid, kan hjertet og arterierne ikke fungere korrekt. Dette kan beskadige blodkarrene i hjernen, hjertet og nyrerne, hvilket resulterer i et slagtilfælde, hjertesvigt eller nyresvigt. Forhøjet blodtryk kan også øge risikoen for hjerteanfald. Disse problemer kan være mindre tilbøjelige til at opstå, hvis blodtrykket er kontrolleret.

Clonidin tilhører klassen af ​​lægemidler kaldet antihypertensiva. Det virker i hjernen til at ændre nogle af de nerveimpulser. Som et resultat, afslappe blodkarrene og blodet passerer gennem dem lettere, hvilket sænker blodtrykket. Når blodtrykket sænkes, er den mængde blod og ilt går til hjertet øges.

Denne medicin vil ikke helbrede din højt blodtryk, men det hjælpe med at kontrollere det. Derfor skal du fortsætte med at bruge det som anvist, hvis du forventer at sænke dit blodtryk og holde det nede. Du har måske til at tage højt blodtryk medicin for resten af ​​dit liv.

Kapvay® forlænget frigivelse tabletter anvendes alene eller sammen med andre lægemidler til behandling Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Det virker ved at øge opmærksomhed og faldende rastløshed hos børn og voksne, der er overaktiv, kan ikke koncentrere sig i meget lang, eller er let distraheret og impulsiv. Denne medicin bruges som del af en samlet behandling program, der også omfatter sociale, uddannelsesmæssige og psykologisk behandling.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning, er clonidin bruges i visse patienter med følgende sygdomme

Tablet, Udvidet Slip, Suspension, Udvidet Frigivelse; Tablet

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

allergier

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Pediatric

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Geriatric

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af clonidin hos børn yngre end 18 år og Kapvay® udvidet-release tabletter hos børn yngre end 6 år. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Der foreligger ingen oplysninger om forholdet mellem alder til virkningerne af clonidin i geriatriske patienter. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede hjerte- eller nyreproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed og en justering af dosis for patienter, der fik clonidin.

Andre interaktioner

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse anvendeligheden af ​​Nexiclon ™ XR udvidet-release suspension og tabletter hos ældre. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede hjerte- eller nyreproblemer, hvilket kan kræve en justering af dosis for patienter, der fik medicinen.

Andre medicinske problemer

Undersøgelser tyder på, at denne medicin kan ændre mælkeproduktion eller sammensætning. Hvis et alternativ til denne medicin ikke er ordineret, bør du overvåge spædbarnet for bivirkninger og tilstrækkeligt indtag mælk.

Dosering

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Din læge vil fortælle dig, hvor meget af denne medicin at bruge, og hvor ofte. Din dosis kan være nødvendigt at ændre flere gange for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig. Brug ikke mere medicin eller bruge det oftere end din læge fortæller dig til.

Ud over brugen af ​​denne medicin, kan behandling for din højt blodtryk omfatte vægtkontrol og ændringer i de typer af fødevarer, du spiser, især fødevarer med højt natrium (salt). Din læge vil fortælle dig, hvilke af disse er vigtigst for dig. Du bør tjekke med din læge, før du ændrer din kost.

Mange patienter, der har forhøjet blodtryk vil ikke mærke nogen tegn på problemet. Faktisk kan mange føler normal. Det er meget vigtigt, at du tager din medicin nøjagtigt som anvist, og at du holder dine aftaler med din læge, selvom du føler dig godt.

Mistede dosis

Husk, at denne medicin ikke vil helbrede din højt blodtryk, men det hjælper styre det. Derfor skal du fortsætte med at bruge det som anvist, hvis du forventer at sænke dit blodtryk og holde det nede. Du kan have til at tage højt blodtryk medicin for resten af ​​dit liv. Hvis højt blodtryk ikke behandles, kan det forårsage alvorlige problemer, såsom hjertesvigt, karsygdomme, slagtilfælde, eller nyresygdom.

Opbevaring

Synk den forlængede frigivelse tablet helhed. Der må ikke skæres, knuse eller tygge det. Du kan tage tabletten med eller uden mad.

Clonidin tabletter udvidet-release fungerer anderledes end clonidin tabletter med øjeblikkelig frigivelse. Må ikke skifte fra tabletterne forlænget frigivelse til tabletterne med øjeblikkelig frigivelse, medmindre din læge fortæller dig til.

For patienter, der anvender den forlængede frigivelse oral suspension

Brug kun mærket af denne medicin, som lægen har ordineret. Forskellige mærker kan ikke arbejde på samme måde.

Denne medicin kommer som regel med indlægssedlen. Læs dem omhyggeligt, og sørg for at forstå dem, før du tager denne medicin. Hvis du har spørgsmål, så spørg din læge.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis du går glip af mere end en dosis af clonidin tabletter, tjekke med din læge. Hvis din krop siger sig medicinen for længe, ​​kan dit blodtryk gå op til et meget højt niveau og forårsage alvorlige bivirkninger.

Hvis du glemmer en dosis af clonidin tabletter forlænget frigivelse, springe den glemte dosis over og tage den næste dosis som planlagt. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for eventuelle uønskede virkninger.

Du må ikke afbryde eller stoppe med at tage denne medicin uden først at tjekke med din læge. Din læge kan have dig til gradvist at reducere det beløb, du tager, inden du stopper det helt. Din blodtryk kan blive værre, når medicinen er stoppet pludseligt, hvilket kan forårsage alvorlige bivirkninger.

Sørg for at du har nok clonidin på hånden til at vare gennem weekender, helligdage eller ferier. Du bør ikke gå glip af nogen doser. Du vil måske spørge din læge til en anden skriftlige recept for clonidin at bære i din pung eller taske. Du kan have den fyldt, hvis du løber tør for medicin, når du er væk fra hjemmet.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud. Du bør undgå over-the-counter [OTC] lægemidler til appetit kontrol, astma, forkølelse, hoste, høfeber, eller problemer med bihulerne, da de kan have en tendens til at øge dit blodtryk.

Clonidin vil føje til virkningerne af alkohol og andre centrale nervesystem (CNS) depressiva. CNS-depressiva er medicin, der bremser nervesystemet og kan give sløvhed. Nogle eksempler på CNS-depressiva er antihistaminer eller medicin for høfeber, allergi, eller forkølelse, sedativa, beroligende midler, eller sovemedicin, recept smerte medicin eller narkotika, barbiturater eller medicin for anfald, muskelrelaksantia, eller anæstetika, herunder nogle dental anæstetika. Spørg din læge, før du tager nogen af ​​ovenstående, mens du bruger denne medicin.

Clonidin kan forårsage nogle mennesker til at blive døsig eller mindre opmærksom end de er normalt. Dette er mere tilbøjelige til at ske, når du begynder at tage det, eller når du øge mængden af ​​medicin, du tager. Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner eller gøre noget andet, der kunne være farligt, hvis du ikke er opmærksom.

Før at have nogen form for kirurgi (inklusive tandkirurgi) eller akut behandling, fortælle lægen eller tandlægen, der har ansvaret, at du bruger denne medicin.

Denne medicin kan forårsage tørhed i øjnene. Hvis du bruger kontaktlinser, kan dette være et problem for dig. Tal med din læge, hvis du bruger kontaktlinser, og drøfte, hvordan man behandler tørhed.

Svimmelhed, uklarhed eller besvimelse kan forekomme, efter du tager denne medicin, især når du står op pludselig fra en liggende eller siddende stilling. Kom op langsomt kan hjælpe, men hvis problemet fortsætter eller bliver værre, skal du kontakte din læge.

Den svimmelhed, uklarhed eller besvimelse er også mere tilbøjelige til at opstå, hvis du drikker alkohol, står for lange perioder, motion, eller hvis vejret er varmt. Mens du tager clonidin, være omhyggelig med at begrænse mængden af ​​alkohol du drikker. Også bruge ekstra forsigtig med ikke at blive dehydreret eller overophedet under træning eller varmt vejr, eller hvis du skal stå i lang tid.

Hvis du får udslæt, nældefeber, eller en allergisk reaktion på denne medicin, stoppe med at tage medicinen og tjekke med din læge så hurtigt som muligt.

Clonidin kan forårsage tørhed i munden. For midlertidig lindring, bruge sukkerfrit slik eller tyggegummi, smelte eller stumper af is i munden, eller brug en spyt erstatning. Men hvis din mund fortsætter med at føle sig tør i mere end 2 uger, skal du kontakte din læge eller tandlæge. Fortsat tørhed i munden kan øge risikoen for tandsygdomme, herunder huller i tænderne, tandkødsbetændelse, og svampeinfektioner.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.