cøliaki: kan gluten optages gennem huden?

Nej Gluten-holdige hudplejeprodukter og kosmetik er ikke et problem, medmindre du ved et uheld sluge dem. Af denne grund, undgå at bruge disse produkter på dine læber eller omkring munden. Undgå også at bruge gluten-holdige dentale produkter, såsom visse mundskyllevand og tandpastaer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et produkt indeholder gluten, tjek ingredienslisten på etiketten eller kontakte producenten.

Nogle mennesker udvikler en form for cøliaki kaldet dermatitis herpetiformis (DH), der forårsager en kløende, blærer udslæt. Denne hudlidelse hænger også sammen med glutenallergi. Men selv om det indebærer huden, er DH forårsaget af indtagelsen gluten, ikke ved hudkontakt med gluten. Så fjerne gluten fra din kost vil hjælpe med at opklare DH så godt.

Hvis du bruger en kosmetisk eller hudpleje produkt, der indeholder gluten, og du udvikler en hudreaktion, se din læge eller hudlæge for at identificere årsagen. Det er muligt at have en allergi over for hvede eller andet korn, der kan forårsage en hudreaktion, men dette ville ikke være på grund af cøliaki.

besøge din læge