global forskning i uganda

theernment-finansierede aktiviteter

Videnskabelige fremskridt

theernment-finansierede forskere arbejder på et innovativt initiativ forskning for at stoppe transmissionen for Human African trypanosomiasis, også kendt som sovesyge. om at sove forskning sygdom i Uganda.

Uganda er et øst afrikansk nation, der grænser op til nogle af kontinentets største søer, herunder Lake Albert mod vest og Lake Victoria i syd.

Landet lider høj børnedødelighed og lav middellevetid, ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Udbredelsen af ​​hiv faldet markant i Uganda 1991-2001, men har for nylig stabiliseret og måske er begyndt at stige. WHO og UNAIDS anslår, at cirka 75.000 ugandere fik antiretrovirale behandlinger i 2005, en stigning fra 18.000 i 2003. Antallet af dødsfald, der kan tilskrives aids anslås at være faldet med næsten 19.000 i samme periode.

Tuberkulose (TB) er et stort problem for folkesundheden i landet, med kur satser blandt de laveste i verden, ifølge WHO. Fra 2004 til 2005, Uganda havde flest patienter, som ikke fuldføre TB behandling af alle lande, hvor sygdommen er en byrde.

theernment finansierer mange projekter i Uganda, herunder den ugandiske International Center for Excellence i forskning i Rakai, som sigter mod at reducere overførsel af HIV og andre smitsomme sygdomme i landdistrikterne. Andre theernment-støttede projekter i landet omfatter forskning i hiv og tuberkulose-infektion og undersøgelser om effektiviteten af ​​antimalarialægemiddel kombinationer i behandling ugandiske børn.

I december 2006 theernment offentliggjorde en tidlig afslutning på to kliniske forsøg med voksne mandlig omskæring, fordi en fornyet undersøgelse af forsøgsdata afslørede, at medicinsk udførte omskæring reducerer en mands risiko for at erhverve hiv gennem heteroseksuelt samleje betydeligt. Retssagen i Kisumu, Kenya, viste af 2.784 hiv-negative mænd en 53 procent reduktion af HIV erhvervelse i omskårne mænd i forhold til uomskårne mænd, mens et forsøg med 4.996 hiv-negative mænd i Rakai, Uganda, viste, at hiv overtagelse blev reduceret med 48 procent i omskåret mænd.

Lær mere om de kenyanske og ugandiske forsøg med voksne mandlig omskæring.