Grå stær behandlinger og præparater

Den eneste effektive behandling af grå stær er kirurgi.

Tal med dit øje læge om, hvorvidt kirurgi er det rigtige for dig. De fleste øjenlæger foreslår overvejer operation for grå stær, når dine grå stær begynder at påvirke din livskvalitet eller forstyrre din evne til at udføre normale daglige aktiviteter, såsom at læse eller kørsel om natten.

Det er op til dig og din læge at afgøre, hvornår operation for grå stær er rigtigt for dig. For de fleste mennesker, der er ingen rush at fjerne grå stær, fordi de normalt ikke skader øjet.

Forsinke proceduren vil ikke gøre det mere sandsynligt, at du ikke vil gendanne din vision, hvis du senere beslutter at have operation for grå stær. Tag dig tid til at overveje de fordele og risici ved operation for grå stær med din læge.

Hvis du vælger ikke at gennemgå operation for grå stær nu, kan dit øje læge anbefale periodiske opfølgning eksamener at se, om dine grå stær skrider. Hvor ofte vil du se din øjenlæge, afhænger af din situation.

Katarakt kirurgi indebærer at fjerne overskygges linse og erstatte den med en klar kunstig linse. Den kunstige linse, kaldet en intraokulær linse, er placeret på samme sted som din naturlige linse, og det er fortsat en permanent del af øjet.

For nogle mennesker, andre øjenproblemer forbyde brugen af ​​en kunstig linse. I disse situationer, når grå stær fjernes, syn kan korrigeres med briller eller kontaktlinser.

Kataraktoperation er generelt gjort på en ambulant basis, hvilket betyder, at du ikke behøver at bo på et hospital efter operationen.

Under kataraktoperation, din øjenlæge bruger lokalbedøvelse til følelsesløs området omkring øjet, men du normalt holde sig vågne under proceduren.

Katarakt kirurgi er generelt sikkert, men det indebærer en risiko for infektion og blødning. Kataraktkirurgi øger risikoen for nethindeløsning.

Efter proceduren, har du nogle ubehag i et par dage. Du vil generelt blive helbredt inden for otte uger.

Hvis du har brug for operation for grå stær på begge øjne, vil lægen planlægge operation for at fjerne grå stær i det andet øje en måned eller to efter den første operation.