hjernerystelse hos børn: hvad er virkningerne?

De fleste sports-relaterede skader i hovedet, såsom hjernerystelse – som midlertidigt forstyrrer den måde, hjernen fungerer – er milde og give mulighed for fuldstændig nyttiggørelse. Men hjernerystelse hos børn også kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko.

Hovedskader tager tid at helbrede. Børn har brug for tid til at hvile, indtil deres symptomer er væk, som normalt tager flere dage til flere uger. Børn skal hvile fra både fysiske og tænkning (kognitive) aktiviteter for en dag eller to efter en hjernerystelse, og derefter vende tilbage til aktiviteter efterhånden som deres symptomer tillader.

Børn, der vender tilbage til skolen efter en hjernerystelse kan kræve nogle justeringer klasseværelset, herunder en lighter kursus belastning eller en forkortet skoledag. Hvis en aktivitet som at læse eller jogging forårsager symptomer, såsom hovedpine, skal barnet tage en pause, derefter genoptage aktiviteten i kortere perioder og gradvist arbejde op til at pre-hjernerystelse niveauer symptomerne forbedres.

Børn kan udvikle komplikationer, hvis de vender tilbage til sport og andre aktiviteter før en hjernerystelse er helet. En anden slag i hovedet, mens den indledende hjernerystelse er healing kan lejlighedsvis resultere i længerevarende symptomer eller mere-permanente skader.

Også, en person, der har en hjernerystelse er i risiko for at udvikle post-hjernerystelse syndrom. Syndromet indebærer løbende hjernerystelse symptomer, herunder hovedpine, svimmelhed, træthed, irritabilitet og problemer med tænkning færdigheder, såsom hukommelse og opmærksomhed. Lider gentagne hjernerystelse øger risikoen for post-hjernerystelse syndrom yderligere.

Forskere fortsætte med at studere andre potentielle langsigtede virkninger af hjernerystelse. At have en hjernerystelse sætter børn højere risiko for at have en anden. Virkningerne af gentagne concussions end året kan formere sig.

For at beskytte dit barn fra hovedskader, insistere på passende og korrekt monteret værnemidler – såsom en hjelm – under sport og andre aktiviteter. Imidlertid kan selv den bedste beskyttelsesudstyr ikke forhindre alle hjernerystelse.

Du kan have en hjernerystelse uden at miste bevidstheden. Desuden kan en slag på kroppen, krukker hovedet resultere i hjernerystelse. Sørg for at dit barns træner ved, om dit barn har haft en hjernerystelse. Dit barn bør ikke vende tilbage til at spille, indtil han eller hun er blevet ryddet af en medicinsk uddannet.

Tegn og symptomer på en hjernerystelse kan omfatte

Hvis du mener, dit barn har en hjernerystelse, straks søge lægehjælp. Dit barns læge vil afgøre, hvor alvorlig hjernerystelse er, og hvornår det er sikkert for dit barn at vende tilbage til sport, skole eller andre aktiviteter.

Med

besøge din læge