hjernetumor sygdom

En hjernesvulst er en masse eller vækst af unormale celler i din hjerne eller tæt på din hjerne.

Mange forskellige typer af hjernetumorer eksisterer. Nogle hjernetumorer er noncancerous (godartet), og nogle hjernesvulster er kræft (maligne). Hjernetumorer kan begynde i din hjerne (primære hjernetumorer), eller kræft kan begynde i andre dele af din krop, og sprede sig til hjernen (sekundær, eller metastatisk, hjernetumorer).

Symptomer

Hvor hurtigt en hjernesvulst vokser kan variere meget. Vækstraten samt placeringen af ​​en hjernesvulst bestemmer, hvordan det vil påvirke funktionen af ​​dit nervesystem.

Nyt udbrud eller ændring i mønstret for hovedpine; Hovedpine, der gradvist bliver hyppigere og mere alvorlig; Uforklarlig kvalme eller opkastning; Vision problemer, såsom sløret syn, dobbeltsyn eller tab af perifert syn; Gradvise tab af følelse eller bevægelse i en arm eller et ben; Vanskeligheder med balance; Speech vanskeligheder; Forvirring i hverdagen; Personlighed eller adfærdsændringer; Kramper, især i en person, der ikke har haft krampeanfald; høreproblemer

Brain tumor behandlingsmuligheder afhænger af typen af ​​hjernetumor du har, samt dets størrelse og placering.

Tegn og symptomer på en hjernetumor varierer meget og afhænger af hjernetumor størrelse, placering og vækst.

Generelle tegn og symptomer forårsaget af hjernetumorer kan omfatte

Gliomer. Disse tumorer begynde i hjernen eller rygmarven og omfatter astrocytomer, ependymoma, glioblastomer, oligoastrocytomas og Oligodendrogliomas .; Meningiomas. En meningeom er en tumor, der opstår fra membranerne, der omgiver hjernen og rygmarven (meninges). De fleste meningiomas er noncancerous .; Akustiske neurom (schwannomas). Disse er godartede tumorer, der udvikler på nerverne, der styrer balance og hørelse fører fra dit indre øre til hjernen .; Hypofyseadenomer. Disse er for det meste godartede tumorer, der udvikler i hypofysen i bunden af ​​hjernen. Disse tumorer kan påvirke hypofysehormoner med virkning i hele kroppen .; Medulloblastomer. Disse er de mest almindelige ondartede hjernetumorer hos børn. En medulloblastom starter i den nedre ryg del af hjernen og har tendens til at sprede gennem spinalvæsken. Disse tumorer er mindre almindelig hos voksne, men de gør forekomme .; PNETs. Primitive neuroektodermale tumorer (PNETs) er sjældne, kræft tumorer, der starter i embryoniske (føtale) celler i hjernen. De kan forekomme overalt i hjernen .; Kønsceller tumorer. Kønsceller tumorer kan udvikle i barndommen, hvor testiklerne eller æggestokke vil danne. Men undertiden kimcelletumorer flytte til andre dele af kroppen, såsom hjernen .; Craniopharyngiomas. Disse sjældne, noncancerous tumorer begynder nær hjernens hypofysen, der udskiller hormoner, der styrer mange kropsfunktioner. Som craniopharyngiom langsomt vokser, kan det påvirke hypofysen og andre strukturer nær hjernen.

Lav en aftale med din læge, hvis du har vedvarende symptomer, der vedrører dig.

Brystkræft; Tyktarmskræft; Nyrekræft; Lungekræft; melanom

Årsager

Primære hjernetumorer oprindelse i selve hjernen eller i væv tæt på det, som i hjernen-dækker membraner (meninges), kranienerver, hypofysen eller pinealkirtlen.

Primære hjernetumorer begynder, når normale celler erhverver fejl (mutationer) i deres DNA. Disse mutationer tillader celler at vokse og dele på øget satser og at fortsætte med at leve, når raske celler ville dø. Resultatet er en masse af abnorme celler, som danner en tumor.

Primære hjernetumorer er langt mindre udbredt end er sekundære hjernetumorer, hvor kræft begynder andetsteds og spredes til hjernen.

Mange forskellige typer af primære hjernetumorer eksisterer. Hver får sit navn fra den type celler, der er involveret. eksempler indbefatter

Sekundære (metastatisk) hjernetumorer er tumorer, der skyldes kræft, der starter andre steder i kroppen og derefter spreads (metastaserer) til din hjerne.

Risikofaktorer

Sekundære hjernetumorer forekommer oftest i mennesker, der har en historie af kræft. Men i sjældne tilfælde kan en metastatisk hjernetumor være det første tegn på kræft, der begyndte et andet sted i kroppen.

Din alder. Din risiko for en hjernesvulst stiger som du alder. Hjernetumorer er mest almindelig hos ældre voksne. Dog kan en hjernesvulst forekomme i alle aldre. Og visse typer hjernetumorer forekommer næsten udelukkende hos børn .; Udsættelse for stråling. Mennesker, der har været udsat for en type stråling kaldes ioniserende stråling, har en større risiko for hjernetumor. Eksempler på ioniserende stråling omfatter strålebehandling anvendes til behandling af kræft og stråling forårsaget af atombomber .; Mere almindelige former for stråling, såsom elektromagnetiske felter fra elledninger og radiofrekvens stråling fra mobiltelefoner og mikrobølgeovne har ikke vist sig at være forbundet med hjernetumorer .; Arvelig hjernetumorer. En lille del af hjernetumorer forekomme hos mennesker med en familie historie af hjernetumorer eller en familie historie af genetiske syndromer, der øger risikoen for hjernesvulster.

Diagnose

Sekundære hjernetumorer er langt mere udbredt end er primære hjernetumorer.

Fysisk terapi kan hjælpe dig genvinde tabte motoriske færdigheder eller muskelstyrke .; Ergoterapi kan hjælpe dig med at få tilbage til dine normale daglige aktiviteter, herunder arbejdet, efter en hjernesvulst eller anden sygdom .; Tale terapi med specialister i tale vanskeligheder (tale patologer) kan hjælpe, hvis du har svært ved at tale .; Tutoring for børn i skolealderen kan hjælpe børn klare ændringer i deres hukommelse og tænker efter en hjernesvulst.

Enhver kræft kan sprede sig til hjernen, men de mest almindelige typer omfatter

Akupunktur; Hypnose; Meditation; Musikterapi; Afslapning øvelser

Behandling

I de fleste mennesker med primære hjernetumorer, årsagen til tumoren er ikke klart. Men lægerne har identificeret nogle faktorer, der kan øge din risiko for en hjernesvulst. Risikofaktorer omfatter

Udsættelse for stråling. Mennesker, der har været udsat for en type stråling kaldes ioniserende stråling, har en større risiko for hjernetumor. Eksempler på ioniserende stråling omfatter strålebehandling anvendes til behandling af kræft og stråling forårsaget af atombomber.

Læger, der specialiserer sig i hjernesygdomme (neurologer); Læger, der behandler kræft (onkologer); Læger, der bruger stråling til behandling af kræft (stråling onkologer); Læger, der specialiserer sig i nervesystemet kræftformer (neuro-onkologer); Kirurger, der opererer på hjernen og nervesystemet (neurokirurger); Rehabilitering specialister

Mere almindelige former for stråling, såsom elektromagnetiske felter fra elledninger og radiofrekvens stråling fra mobiltelefoner og mikrobølgeovne har ikke vist sig at være forbundet med hjernetumorer.

Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget, du skal gøre på forhånd, såsom begrænse din kost .; Bemærk ned nogen symptomer, du oplever, selv om de synes relateret til grunden til at du har planlagt udnævnelsen .; Notér centrale personlige oplysninger, herunder ting som de seneste liv ændringer eller større belastninger .; Liste af alle de lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, som du i øjeblikket tager eller har taget for nylig .; Overvej at tage et familiemedlem eller en ven med. Nogle gange kan det være svært at huske alle de oplysninger, under en aftale. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt .; Skriv en liste over spørgsmål at spørge din læge.

Hvis det er mistanke om, at du har en hjernesvulst, kan din læge anbefale en række test og procedurer, herunder

Imaging tests. Magnetisk resonans imaging (MRI) er almindeligt anvendt til at hjælpe med at diagnosticere hjernetumorer. I nogle tilfælde et farvestof kan injiceres gennem en vene i din arm under dit MRI undersøgelse.

Hvilken type hjernesvulst har jeg ?; Hvor er min hjernesvulst placeret ?; Hvor stor er min hjerne tumor ?; Hvor aggressiv er min hjerne tumor ?; Er min hjernetumor kræft ?; Vil jeg brug for yderligere tests ?; Hvad er mine behandlingsmuligheder ?; Kan nogen behandlinger helbrede min hjernesvulst ?; Hvilke fordele og risici ved hver behandling ?; Er der én behandling du føler er bedst for mig ?; Skal jeg se en specialist? Hvad vil det koste, og vil min forsikring dækker det ?; Er der brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale ?; Hvad vil afgøre, om jeg skulle planlægge en opfølgende besøg?

Alternativ medicin

En række specialiserede MRI scanning komponenter – herunder funktionel MRI, perfusion MR og magnetisk resonans spektroskopi – kan hjælpe din læge vurdere tumor og planen behandling.

Hvornår har du først begynder oplever symptomer ?; Har dine symptomer været løbende eller lejlighedsvis ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forbedre dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?

Andre billeddannende undersøgelser kan omfatte edb-tomografi (CT) emission scanning og positron tomografi (PET).

Indsamling og afprøvning af en prøve af unormale væv (biopsi). En biopsi kan udføres som en del af en operation til fjernelse af hjernetumor, eller en biopsi kan udføres under anvendelse af en nål.

Forberedelse til en aftale

En stereotaktisk nål biopsi kan gøres for hjernetumorer i svært tilgængelige områder eller meget følsomme områder i din hjerne, der kan blive beskadiget af en mere omfattende operation. Din neurokirurg borer et lille hul i dit kranie. En tynd nål indsættes derpå gennem hullet. Væv fjernes under anvendelse af nålen, som ofte styres af CT- eller MR-scanning.

Biopsiprøven derefter ses under et mikroskop for at afgøre, om det er kræft eller godartede. Denne information er kritisk at etablere en diagnose og prognose og, vigtigst, i vejlede behandling.

Lær nok om hjernetumorer til at træffe beslutninger om din pleje. Spørg din læge om din specifikke type hjernesvulst, herunder dine behandlingsmuligheder, og hvis du kan lide, din prognose. Efterhånden som du lærer mere om hjernetumorer, kan du blive mere sikker i at gøre behandlingen beslutninger .; Hold venner og familie tæt på. Holde dine nære relationer stærk vil hjælpe dig med at håndtere din hjernetumor. Venner og familie kan give praktisk støtte du har brug for, såsom at hjælpe tage sig af dit hus, hvis du er på hospitalet. Og de kan tjene som følelsesmæssig støtte, når du føler dig overvældet af kræft .; Find nogen at snakke med. Find en god lytter, der er villig til at lytte til dig tale om dine håb og frygt. Dette kan være en ven eller et familiemedlem. Den bekymring og forståelse af en rådgiver, medicinsk socialrådgiver, præster medlem eller kræft støtte gruppe kan også være nyttige.

Coping og support

Behandling for en hjernesvulst afhænger af den type, størrelse og placering af tumor, samt din generelle sundhed og dine præferencer.

Lær mere om Brain tumor

Hvis hjernesvulst er beliggende i et sted, der gør det tilgængeligt for en operation, vil din kirurg arbejde for at fjerne så meget af hjernetumor som muligt.

I nogle tilfælde, tumorer er lille og let at adskille fra omgivende hjernevæv, hvilket gør fuldstændig kirurgisk fjernelse muligt. I andre tilfælde kan tumorer ikke adskilles fra omkringliggende væv eller de er placeret i nærheden af ​​følsomme områder i din hjerne, hvilket gør kirurgi risikabelt. I disse situationer lægen fjerner så meget af tumoren som det er sikkert.

Selv fjerne en del af den hjernetumor kan medvirke til at reducere dine symptomer.

Mere om Brain tumor

Operation for at fjerne en hjernesvulst bærer risici, såsom infektion og blødning. Andre risici kan afhænge af den del af din hjerne, hvor din tumor er placeret. For eksempel kan kirurgi på en tumor nær nerver, der forbinder til dine øjne indebærer en risiko for synstab.

Strålebehandling bruger høj energi bjælker, såsom X-stråler eller protoner, til at dræbe tumorceller. Strålebehandling kan komme fra en maskine uden din krop (ekstern strålebehandling), eller, i meget sjældne tilfælde, kan stråling placeres inde i din krop tæt på dit hjernetumor (brachyterapi).

Ekstern strålebehandling kan fokusere lige på det område af din hjerne, hvor tumoren er placeret, eller det kan anvendes på hele din hjerne (hel-hjerne stråling). Hel-hjerne stråling er oftest anvendes til behandling af kræft, der har spredt sig til hjernen fra en anden del af kroppen.

Bivirkninger af strålebehandling afhænger af typen og dosis af stråling, du modtager. Almindelige bivirkninger under eller umiddelbart efter stråling omfatter træthed, hovedpine og hovedbund irritation.

Stereotaktisk strålebehandling er ikke en form for kirurgi i traditionel forstand. I stedet radiosurgery bruger flere stråler af stråling, hvilket gav en meget fokuseret form for strålebehandling at dræbe tumorceller i et meget lille område. Hver stråle af stråling er ikke særlig stærk, men det punkt, hvor alle bjælkerne mødes – ved hjernetumor – modtager en meget stor dosis af stråling til at dræbe tumorcellerne.

Der findes forskellige typer af teknologi, der anvendes i radiosurgery at afgive stråling til behandling hjernetumorer, såsom en Gamma kniv eller lineær accelerator (LINAC).

Radiosurgery sker typisk i en behandling, og i de fleste tilfælde kan du gå hjem samme dag.

Kemoterapi bruger medicin til at dræbe tumorceller. Kemoterapi narkotika kan indtages oralt i pilleform eller injiceres i en vene (intravenøst). Den kemoterapi stof, der anvendes oftest til at behandle hjernetumorer er temozolomid (Temodar), der er taget som en pille. Mange andre kemoterapeutiske lægemidler er tilgængelige og kan anvendes afhængigt af typen af ​​cancer.

Kemoterapi bivirkninger afhænger af typen og dosis af medicin, du modtager. Kemoterapi kan forårsage kvalme, opkastning og hårtab.

Målrettede lægemiddelbehandlinger fokusere på specifikke abnormiteter til stede i kræftceller. Ved at blokere disse abnormiteter, kan målrettede medicinske behandlingsmetoder forårsage kræftceller til at dø.

En målrettet medicinsk behandling anvendes til behandling af en type kræft i hjernen kaldet glioblastom er bevacizumab (Avastin). Dette stof, givet gennem en vene (intravenøst), stopper dannelsen af ​​nye blodkar, afskære blodtilførslen til en tumor og dræbe tumorcellerne.

Den målrettede medikament everolimus (Afinitor) anvendes til behandling af en godartet hjernetumor, der opstår hos mennesker med en genetisk sygdom kaldet knolde sklerose. Everolimus blokerer et enzym i kroppen, som spiller en rolle i væksten af ​​cancerceller.

Fordi hjernetumorer kan udvikle sig i dele af hjernen, der styrer motoriske færdigheder, tale, vision og tænkning, kan rehabilitering være en nødvendig del af inddrivelsen. Din læge kan henvise dig til tjenester, der kan hjælpe, såsom

Lidt forskning er blevet gjort på komplementær og alternativ hjerne tumor behandlinger. Nogen alternativ behandling har vist sig at helbrede hjernetumorer. Dog kan supplerende behandlinger hjælpe dig med at håndtere din hjerne tumor og dens behandling. Tal med din læge om dine muligheder.

Nogle komplementære behandlinger, der kan hjælpe dig med klare omfatter

Se din læge, hvis du har nogen tegn eller symptomer, der bekymrer dig. Hvis du er diagnosticeret med en hjernesvulst, kan du blive henvist til specialister, såsom

Det er en god ide at være godt forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, og hvad de kan forvente fra din læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For en hjernesvulst, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, der opstår for dig.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan give tid senere til at omfatte andre punkter, du ønsker at løse. Din læge kan bede

En diagnose af en hjernetumor kan være overvældende og skræmmende. Det kan gøre dig føle, at du har lidt kontrol over dit helbred. Men du kan tage skridt til at klare det chok og sorg, der kan komme efter din diagnose. Overveje at prøve at

Spørg din læge om støtte grupper i dit område. Eller tjekke din telefonbog, bibliotek eller en cancer organisation, såsom National Cancer Institute eller American Cancer Society.

Symptomer og behandling for

1

 1

)