hjernetumorer (godartede og ondartede): symptomer, årsager, behandling

Ingen ved, hvad der forårsager hjernesvulst; der er kun et par kendte risikofaktorer, der er blevet oprettet af forskningen. Børn, der modtager strålebehandling til hovedet har en højere risiko for at udvikle en hjernesvulst som voksne, som gør folk, der har visse sjældne genetiske sygdomme som neurofibromatosis eller Li-Fraumeni syndrom. Men disse sager udgør en del af de ca. 35.000 nye primære hjernetumorer diagnosticeres hvert år. Alder er også en risikofaktor – personer over 65 år er diagnosticeret med kræft i hjernen med en hastighed fire gange højere end yngre mennesker.

Barndom craniopharyngiomas er godartede hjernetumorer fundet nær hypofyse; Barndommen craniopharyngiomas er sjældne tumorer normalt findes nær hypofysen (en ært orgel i bunden af ​​hjernen, der styrer andre kirtler) og hypothalamus (en lille kegleformet organ forbundet til hypofysen ved nerverne); Anatomi af indersiden af ​​hjernen, der viser pinealkirtlen og hypofyse, synsnerven, hjertekamre (med cerebrospinalvæske vist med blåt), og andre …

National Cancer Institute anslår at der vil være omkring 23.380 nye tilfælde af kræft i hjernen diagnosticeret i 2014.

En tumor er en masse af væv, der er dannet af en ophobning af unormale celler. Normalt cellerne i din krop alder, dør, og erstattes af nye celler. Med kræft og andre tumorer, noget forstyrrer denne cyklus. Tumorceller vokse, selv om kroppen ikke brug for dem, og i modsætning til normale gamle celler, de ikke dø. Da denne proces fortsætter, tumoren fortsætter med at vokse, efterhånden som flere og flere celler tilsættes til massen.

Primære hjernetumorer udledes af de forskellige celler, der udgør hjernen og centralnervesystemet og har navn efter den type celle, i hvilken de første form. De mest almindelige typer af voksne hjernetumorer er gliomer og astrocytiske tumorer. Disse tumorer dannes fra astrocytter og andre typer af gliaceller, som er celler, der hjælper med at holde nerverne sunde.

Den anden mest almindelige form for voksne hjernetumorer er meningeal tumorer. Disse form i hjernehinden, det tynde lag af væv, der dækker hjernen og rygmarven.

Godartede hjernetumorer er noncancerous. Maligne primære hjernesvulster er kræft, der stammer i hjernen, typisk vokse hurtigere end godartede tumorer, og aggressivt invaderer omgivende væv. Selvom hjernekræft sjældent spreder sig til andre organer, vil det sprede sig til andre dele af hjernen og centralnervesystemet.