kardioselektive betablokkere

 
Beta-adrenerge blokerende midler forhindre stimulering af beta-adrenerge receptorer fra nerveenderne i det sympatiske nervesystem og derfor nedsætte aktivitet i hjertet. De blokerer sympatisk stimulering af hjertet og reducere systolisk tryk, puls, hjertets sammentrækningsevne og output, så sænke myocardial oxygenbehov og øge motion tolerance.

Beta-adrenerge blokerende midler anvendes til behandling af angina, kontrollere unormal hjerterytme og reducere forhøjet blodtryk. blokering af beta-receptorer, kan dog medføre bronkial konstriktion pleje derfor skal tages med brugen af ​​betablokkere hos patienter med luftvejssygdomme.

Kardioselektive betablokkere (beta1- selektive blokkere) har en klinisk fordel i, at de hovedsageligt påvirker hjertet, som overvejende har beta1-receptorer. Virkningen af ​​bronchokonstriktion er mindre med beta1 selektive blokkere, som de bronchiale musklen har flere beta2-receptorer, men faren for bronchokonstriktion kan ikke helt ignoreres, da de ikke er helt selektiv.

Medicinske tilstande forbundet med kardioselektive betablokkere