kattens klo

Almindelige navne: Kattens klo, Cortex Uncariae, livgivende vin i Peru, samento, Una de gato, og forskellige kommercielle præparater, herunder C-Med 100 og Reparagen.

Effekt-sikkerhed rating

OO … Ethno eller anden dokumentation for effekten.

Sikkerhed bedømmelse

Cat Claw er en tropisk vinstok af krap familie (Rubiaceae). Navnet beskriver de små, buede-back pigge på stilken på bladet tidspunkt, som ligner kløer. U. tomentosa og U. guianensis findes i Sydamerika og er kendt i Peru som Una de gato (spansk for kattens klo). Store mængder U. guianensis er samlet i Sydamerika for det europæiske marked, mens de amerikanske kilder foretrækker U. tomentosa.

Cat Claw har en historie af folklore brug i Sydamerika for sårheling og til behandling gigt, mavesår, tarm sygdomme, og nogle hudlidelser og tumorer. Den del anvendes medicinsk er den indre bark af vin eller rod. I Peru er et kogt vand ekstrakt af U. guianensis bruges til betændelse, gigt, og prævention, samt til behandling af mavesår og tumorer, gonoré (af Bora stammen), diarré (af de indiske bestande af Colombia og Guyana) og cancere i urinvejene hos kvinder. De Ashanica indianerne tror, ​​at samento (U. tomentosa) har livgivende egenskaber og indtage en kop ekstrakterne hver 1 til 2 uger til at afværge sygdom, behandling knoglesmerter, og rense nyrerne. Andre rapporterede anvendelser omfatter behandling af bylder, astma, kemoterapi bivirkninger, feber, blødning, gigt, hud urenheder, urinvejene inflammation, svaghed, og sår, samt til sygdomsforebyggelse og restitution fra fødslen.

Efterspørgslen efter barken er blevet delvist tilskrives europæisk klinisk brug med zidovudin i aids-behandling. Efterspørgslen efter barken i USA er baseret på dens påståede brug som en te i behandling diverticulitis, hæmorider, mavesår, colitis, gastritis, parasitter, og “utæt tarm syndrom.” Der er imidlertid ingen kontrollerede kliniske forsøg til støtte disse anvendelser.

Trods flere påståede virkninger, der kontrollerede kliniske forsøg mangler. Foreslået anti-inflammatorisk, anticancer, og immunsystemet stimulerende egenskaber er i vid udstrækning baseret på in vitro og begrænsede dyreforsøg.

Et gram af rodbarken givet 2 til 3 gange dagligt er en typisk dosis, mens 20 til 30 mg af en rod bark ekstrakt er blevet anbefalet. Kliniske forsøg mangler generelt at støtte passende doser. En standardiseret ekstrakt indeholdende 8% til 10% carboxy alkylestere og mindre end 0,5% oxindolalkaloider er blevet anvendt i kliniske forsøg i doser på 250 til 300 mg.

Katteklo produkter bør undgås før og efter operationen, samt ved dem, der anvender immunsuppresserende terapi og hos børn på grund af manglende sikkerhedsdata.

Oplysninger om sikkerhed og effekt under graviditet og amning mangler.

Case rapporter er generelt mangler; der er imidlertid en rapporteret interaktion med HIV-proteasehæmmere.

Selvom rapporter om bivirkninger er sjældne, GI klager (kvalme, diarré, ubehag i maven), nyre effekter, nervesystem lidelser, og en øget risiko for blødning med antikoagulationsbehandling er mulige.

Historiske beviser og nuværende brug af forbrugerne tyder lav toksicitet; dog toksikologiske undersøgelser er begrænset.

Referencer