kolera symptomer

Diarre. Kolera-relateret diarré kommer pludseligt og kan hurtigt forårsage farlig væsketab – så meget som en kvart (ca. 1 liter) en time. Diarre forårsaget af kolera har ofte et blegt, mælkeagtigt udseende, der ligner vand, hvori risen er skyllet (ris-vand fæces) .; Kvalme og opkastning. Forekommende især i de tidlige stadier af kolera, kan opkastning vedvare i flere timer ad gangen;. Dehydrering. Dehydrering kan udvikle sig inden timer efter indtræden af ​​kolera symptomer. Afhængigt af hvor mange kropsvæsker er gået tabt, kan dehydrering variere fra mild til svær. Et tab på 10 procent eller mere af den samlede kropsvægt indikerer svær dehydrering;. Tegn og symptomer på kolera dehydrering omfatter irritabilitet, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund, ekstrem tørst, tør og indskrumpede hud, der er langsomme til at hoppe tilbage, når klemt ind i en fold, lidt eller ingen urinproduktion, lavt blodtryk, og en uregelmæssig hjerterytme (arytmi).

Elektrolyt ubalance

Tegn og symptomer på kolera hos børn

De fleste mennesker, der udsættes for kolera bakterien (Vibrio cholerae) ikke bliver syg og aldrig ved, at de er blevet smittet. Men fordi de kaster kolera bakterier i deres afføring i syv til 14 dage, kan de stadig smitte andre gennem forurenet vand. De fleste symptomatiske tilfælde af kolera forårsage mild eller moderat diarré, der er ofte svært at skelne fra diarré forårsaget af andre problemer.

Hvornår skal se en læge

Kun omkring 1 ud af 10 smittede udvikler de typiske tegn og symptomer på kolera, normalt inden for et par dage efter infektion.

Symptomer på kolerainfektion kan omfatte

Dehydrering. Dehydrering kan udvikle sig inden timer efter indtræden af ​​kolera symptomer. Afhængigt af hvor mange kropsvæsker er gået tabt, kan dehydrering variere fra mild til svær. Et tab på 10 procent eller mere af det samlede kropsvægt angiver alvorlig dehydrering.

Tegn og symptomer på kolera dehydrering omfatter irritabilitet, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund, ekstrem tørst, tør og indskrumpede hud, der er langsomme til at hoppe tilbage, når klemt ind i en fold, lidt eller ingen urinproduktion, lavt blodtryk, og en uregelmæssig hjerterytme (arytmi).

Dehydrering kan føre til en hurtig tab af mineraler i blodet (elektrolytter), der opretholder balancen i væsker i kroppen. Dette kaldes en elektrolyt ubalance.

En elektrolyt ubalance kan føre til alvorlige tegn og symptomer som

Generelt børn med kolera har de samme tegn og symptomer voksne gør, men de er særligt modtagelige for lavt blodsukker (hypoglykæmi) på grund af væsketab, som kan forårsage

Risikoen for kolera er svag i de industrialiserede nationer, og selv i endemiske områder, du ikke er tilbøjelige til at blive smittet, hvis du følger mad sikkerhedsanbefalinger. Stadig, sporadiske tilfælde af kolera forekomme i hele verden. Hvis du udvikler alvorlig diarre efter at have besøgt et område med aktiv kolera, se din læge.

Hvis du har diarré, især alvorlig diarré, og tror du kan have været udsat for kolera, søge behandling med det samme. Svær dehydrering er en medicinsk nødsituation, der kræver øjeblikkelig behandling, uanset årsagen.

Muskelkramper. Disse kommer fra det hurtige tab af salte, såsom natrium, chlorid og kalium;. Shock. Dette er en af ​​de mest alvorlige komplikationer af dehydrering. Det sker, når volumen lavt blod forårsager et fald i blodtrykket og et fald i mængden af ​​ilt i kroppen. Hvis ubehandlet, kan alvorligt hypovolæmisk chok forårsage død i løbet af få minutter.

En ændret tilstand af bevidsthed, Kramper; Coma