kompleks regional smertesyndrom coping og support

At leve med en kronisk, smertefuld tilstand kan være en udfordring, især når – som det ofte er tilfældet med komplekse regionale smerte syndrom – dine venner og familie tror ikke, du kunne føle så meget smerte som du beskriver. Del oplysninger fra pålidelige kilder om komplekse regionale smerte syndrom med dem tæt på dig for at hjælpe dem til at forstå, hvad du oplever.

Pas på din fysiske og mentale sundhed ved at følge disse forslag

Hvis kompleks regional smerte syndrom gør det svært for dig at gøre ting, du nyder, så spørg din læge om måder at komme rundt om forhindringer.

Husk, at dit fysiske helbred direkte kan påvirke din mentale sundhed. Benægtelse, vrede og frustration er fælles med kroniske sygdomme.

Til tider kan du brug for flere værktøjer til at håndtere dine følelser. En terapeut, adfærdsmæssige psykolog eller anden professionel kan være i stand til at hjælpe dig sætte tingene i perspektiv. De kan også være i stand til at lære dig mestringsstrategier, såsom afslapning eller meditation teknikker.

Nogle gange deltage i en støttegruppe, hvor du kan dele erfaringer og følelser med andre mennesker, er en god tilgang. Spørg din læge, hvad støttegrupper er tilgængelige i dit samfund.