kræftbehandling for kvinder: mulige seksuelle bivirkninger

Hvem er i risiko for seksuelle bivirkninger?

Kræftbehandling kan medføre fysiske ændringer, der gør at have sex vanskeligere.

Hvilke seksuelle bivirkninger er mest almindelige?

Sex kan være den sidste ting på dit sind, som du begynde at tænke på kræft behandlingsmuligheder og håndtere den angst, der kommer med en kræftdiagnose.

Men når du begynder at føle sig bedre tilpas under kræftbehandling og bagefter, vil du ønsker at komme tilbage til et “normalt” liv så meget som du kan. For mange kvinder, omfatter dette genoptage seksuel intimitet.

En intim forbindelse med en partner kan gøre du føler dig elsket og støttet som du går igennem din kræftbehandling. Men seksuelle bivirkninger af kræftbehandling kan gøre genoptage sex vanskeligere.

Find ud af om du er i risiko for seksuelle bivirkninger under og efter kræftbehandling og hvilke behandlinger kan forårsage disse bivirkninger.

Kvinder med den største risiko for seksuelle bivirkninger omfatter dem, der behandles for

Behandling for enhver kræft indebærer en risiko for at forårsage fysiske ændringer i din krop, der kan ændre dit kropsbillede og din seksualitet. Men efter at have kræft påvirker også dine følelser, uanset hvilken type kræft du har. For eksempel kan du føle angst og opslidte om din diagnose, din behandling eller din prognose. Disse følelser kan også påvirke din holdning til sex og intimitet med din partner.

Den behandling du modtager og din type og stadium af kræft, vil afgøre, om du oplever seksuelle bivirkninger. De hyppigst rapporterede bivirkninger hos kvinder omfatter

Ikke alle kvinder vil opleve disse bivirkninger. Din læge kan give dig en idé om din specifik behandling vil forårsage nogen af ​​disse.