kræftdiagnose: 11 tips til at klare

Få fakta om din kræftdiagnose

Hvis du har været diagnosticeret med kræft, vide, hvad forventer og planer for hvordan vi kommer videre, kan hjælpe med at gøre denne stressende tid lettere.

Hold kommunikationslinjerne åbne

Læring, at du har kræft er en vanskelig oplevelse. Efter din kræftdiagnose, kan du føle angst, bange eller overvældet og spekulerer på, hvordan du kan klare i løbet af de kommende dage. Her er 11 forslag til at håndtere en kræftdiagnose.

Forudse mulige fysiske ændringer

Prøv at få så meget grundlæggende, nyttige oplysninger om din kræftdiagnose som du har brug for at træffe beslutninger om din pleje.

Opretholde en sund livsstil

Skriv ned dine spørgsmål og bekymringer på forhånd og bringe dem med dig. Overvej at bede

Overveje at bringe et familiemedlem eller en ven med dig til din første par læge aftaler til at hjælpe dig med at huske, hvad du hører.

Du kan også prøve at overveje, hvor meget du ønsker at vide om din kræft. Nogle mennesker ønsker alle fakta og detaljer, så de kan være meget involveret i beslutningsprocessen. Andre foretrækker at lære det grundlæggende og efterlade detaljer og beslutninger til deres læger. Tænk over hvilken fremgangsmåde fungerer bedst for dig. Lad din sundhedspleje team ved, hvad du foretrækker.

Opretholde ærlig, to-vejs kommunikation med dine kære, læger og andre efter din kræftdiagnose. Du kan føle dig særligt isoleret, hvis folk forsøger at beskytte dig mod dårlige nyheder, eller hvis du prøver at sætte en stærk front. Hvis du og andre udtrykke følelser ærligt, kan du alle få styrke fra hinanden.

Nu – efter din kræftdiagnose, og før du begynder behandlingen – er den bedste tid til at planlægge for ændringer. Forbered dig nu, så vil du være bedre i stand til at klare senere.

Spørg din læge, hvilke ændringer du skal forudse. Hvis medicin vil forårsage hårtab, rådgivning fra billedet eksperter om tøj, makeup, parykker og toupéer kan hjælpe dig med at føle sig mere komfortable og attraktive. Forsikring hjælper ofte betale for parykker, proteser og andre adaptive enheder.

Medlemmer af kræft støttegrupper kan være særligt nyttigt på dette område og kan give tips, der har hjulpet dem og andre.

Overvej også hvordan behandlingen vil påvirke dine daglige aktiviteter. Spørg din læge, om du kan forvente at fortsætte din normale rutine. Det kan være nødvendigt at bruge tid på hospitalet, eller har hyppige medicinske udnævnelser. Hvis din behandling vil kræve en orlov fra dine normale opgaver, træffe foranstaltninger for dette.

Dette kan forbedre din energi niveau. Vælg en sund kost, der består af en række fødevarer og få tilstrækkelig hvile for at hjælpe dig med at håndtere stress og træthed af kræft og dens behandling.

Udvis og deltage i underholdende aktiviteter kan også hjælpe. De seneste data viser, at mennesker, der opretholder nogle motion under behandlingen ikke kun klare sig bedre, men kan også leve længere.

Ofte venner og familie kan køre ærinder, give transport, forberede måltider og hjælpe dig med huslige pligter. Lær at acceptere deres hjælp. Accept hjælp giver dem, der bekymrer sig om dig en følelse af at bidrage på et vanskeligt tidspunkt.

opmuntre også din familie til at acceptere hjælp, hvis det er nødvendigt. En kræftdiagnose påvirker hele familien og tilføjer stress, især til de primære omsorgspersoner. Accept hjælp med måltider eller gøremål fra naboer eller venner kan gå langt i forebyggelsen pårørende udbrændthed.

Lad venner og familie hjælpe dig