kræftdiagnose: 11 tips til at klare

Gennemgå dine mål og prioriteringer

Bestem hvad der er virkelig vigtigt i dit liv. Find tid til de aktiviteter, der er vigtigst for dig og give dig den mest mening.

Prøv at bevare din normale livsstil

Hvis det er nødvendigt, så prøv at finde en ny åbenhed med kære. Del dine tanker og følelser med dem. Kræft påvirker alle dine relationer. Kommunikation kan hjælpe med at reducere angst og frygter, at kræft kan forårsage.

Overvej, hvordan din diagnose vil påvirke din økonomi

Bevar din normale livsstil, men være åben for at ændre det efter behov. Tag en dag ad gangen. Det er nemt at overse denne enkle strategi i stressede tider. Når fremtiden er usikker, kan organisering og planlægning pludselig virke overvældende.

Tal med andre mennesker med kræft

Mange uventede økonomiske byrder kan opstå som følge af en kræftdiagnose. Din behandling kan kræve tid væk fra arbejde eller længere tid væk fra hjemmet. Overvej de ekstra udgifter til medicin, medicinsk udstyr, rejser til behandlingsanlæg og parkeringsafgifter på hospitalet.

Mange klinikker og hospitaler holde lister over ressourcer til at hjælpe dig økonomisk, under og efter din kræftbehandling. Tal med din sundhedspleje team om dine muligheder.

Nogle gange vil det føles som om, folk, der ikke har oplevet en kræftdiagnose ikke kan forstå fuldt ud, hvordan du føler. Det kan hjælpe at tale med folk, der har været i din situation. Andre kræft overlevende kan dele deres erfaringer og give dig indsigt i, hvad du kan forvente under behandlingen.

Du har måske en ven eller et familiemedlem, der har haft kræft. Eller du kan forbinde med andre kræft overlevende gennem støttegrupper. Spørg din læge om støtte grupper i dit område eller kontakt din lokale afdeling af American Cancer Society. Online message boards også bringe kræft overlevende sammen. Start med American Cancer Society Kræft Survivors Network.

Nogle gamle støvfang er forbundet med kræft stadig eksisterer. Dine venner kan undre sig, hvis din kræft er smitsom. Medarbejdere kan tvivl om du er rask nok til at gøre dit job, og nogle kan trække af frygt for at sige de forkerte ting. Mange mennesker vil have spørgsmål og bekymringer.

Bestem, hvordan du vil håndtere andres adfærd mod dig. I det store, andre vil tage deres stikord fra dig. Mind venner, at selv om kræften har været en skræmmende del af dit liv, bør det ikke gøre dem bange for at være omkring dig.

Ligesom hver persons kræftbehandling er individualiseret, så er den klare strategi, du bruger. Ideer til at prøve

Hvad trøstede dig i hårde tider før din kræftdiagnose er sandsynligvis til at lette dine bekymringer nu, uanset om det er en nær ven, religiøs leder eller en favorit aktivitet, der genoplader dig. Drej til disse bekvemmeligheder nu, men også være åben for at prøve nye mestringsstrategier.

Fight støvfang

Udvikle din egen coping strategi