kronisk myeloid leukæmi sygdom

Kronisk myeloid leukæmi (CML) er en usædvanlig form for kræft i blodceller. Udtrykket “kronisk” i kronisk myeloid leukæmi angiver, at denne kræft tendens til fremskridt langsommere end akutte former for leukæmi. Udtrykket “myeloid” (min-uh-LOHJ-uh-nus) i kronisk myeloid leukæmi refererer til den type celler, der berøres af denne kræftform.

Kronisk myeloid leukæmi kan også kaldes kronisk myeloid leukæmi og kronisk granulocytisk leukæmi. Kronisk myeloid leukæmi typisk påvirker ældre voksne og sjældent forekommer hos børn, selv om det kan forekomme i alle aldre.

Symptomer

Tegn og symptomer på kronisk myeloid leukæmi kan omfatte

Nem blødning; Feeling nedslidte eller træt; Feber; Vægttabet uden at forsøge; Mistet appetiten; Smerte eller fylde under ribbenene i venstre side; Bleg hud; Sveden alt under søvn (nattesved)

Kronisk myeloid leukæmi er ikke altid afslører sig selv med tydelige tegn og symptomer i den tidlige fase. Det er muligt at leve med kronisk myeloid leukæmi i måneder eller år uden at vide det.

Fordi mennesker med kronisk myeloid leukæmi tendens til at reagere bedre på behandling, når den er startet tidligt, lave en aftale med din læge, hvis du har nogen vedvarende tegn eller symptomer, der bekymrer dig.

Kronisk myeloid leukæmi opstår, når noget går galt i generne på dine blodlegemer. Det er ikke klart, hvad der oprindeligt sæt off denne proces, men lægerne har opdaget, hvordan det skrider til kronisk myeloid leukæmi.

Ældre alder; Være mand; Stråling eksponering, såsom strålebehandling for visse typer af kræft

Humane celler indeholder normalt 23 par kromosomer. Disse kromosomer hold DNA, der indeholder instruktioner (gener), der styrer cellerne i din krop. Hos mennesker med kronisk myeloid leukæmi, kromosomerne i blodlegemerne bytte sektioner med hinanden. En del af kromosom 9 switche steder med en del af kromosom 22, hvilket skaber en ekstra-kort kromosom 22 og en ekstra lang kromosom 9.

Træthed. Hvis syge hvide blodlegemer fortrænge sunde røde blodlegemer, kan anæmi resultat. Anæmi kan gøre dig træt og slidt ned. Behandling af CML kan også forårsage et fald i de røde blodlegemer .; Overskydende blødning. Blodlegemer kaldet blodplader hjælp kontrol blødning ved at tilslutte små lækager i blodkarrene og hjælpe dit blod til at størkne. En mangel på blodplader (trombocytopeni) kan resultere i let blødning og blå mærker, herunder hyppige eller alvorlige næseblod, blødning fra tandkødet, eller små røde prikker forårsaget af blødning i huden (petekkier) .; Smerte. CML kan forårsage knoglesmerter eller ledsmerter som knoglemarven udvider sig, når overskydende hvide blodlegemer opbygge .; Forstørret milt. Nogle af de ekstra blodlegemer produceres, når man har CML gemmes i milten. Dette kan medføre milten bliver opsvulmet eller forstørret. Den opsvulmede milt optager plads i maven og gør du føler dig fuld selv efter små måltider eller forårsager smerte i venstre side af kroppen under dine ribben .; Infektion. Hvide blodlegemer hjælper kroppen bekæmpe infektioner. Selv om folk med CML har for mange hvide blodlegemer, disse celler er ofte syge og ikke fungere korrekt. Som følge heraf er de ikke i stand til at bekæmpe infektion samt sunde hvide blodlegemer kan. Desuden kan behandlingen medføre, at din hvide blodlegemer til at falde for lavt (neutropeni), også gøre dig sårbar over for infektioner .; Død. Hvis CML ikke kan behandles med succes, er det i sidste ende er dødelig.

Årsager

Den ekstra-kort kromosom 22 kaldes Philadelphia-kromosomet, opkaldt efter den by, hvor det blev opdaget. Philadelphia-kromosomet er til stede i blodceller af 90 procent af mennesker med kronisk myeloid leukæmi.

Philadelphia-kromosomet skaber et nyt gen. Gener fra kromosom 9 kombinere med gener fra kromosom 22 for at oprette en ny gen kaldet BCR-ABL. BCR-ABL-genet indeholder instruktioner, der fortæller den unormale blodlegemer til at producere for meget af et protein kaldet tyrosinkinase. Tyrosin kinase fremmer kræft ved at lade visse blodlegemer til at vokse ud af kontrol.

Din blodlegemer oprindelse i knoglemarven, en svampet materiale inde i dine knogler. Når din knoglemarv fungerer normalt, den producerer umodne celler (blod stamceller) på en kontrolleret måde. Disse celler derefter modnes og specialisere i de forskellige typer af blodlegemer, der cirkulerer i kroppen – røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader.

Ved kronisk myeloid leukæmi, er denne proces ikke korrekt. Tyrosinkinasen forårsaget af BCR-ABL-genet forårsager for mange hvide blodlegemer. De fleste eller alle af disse indeholder det unormale Philadelphia-kromosomet. De syge hvide blodlegemer ikke vokse og dø som normale celler. De syge hvide blodlegemer opbygge i stort antal, fortrængning sunde blodlegemer og skader knoglemarven.

En unormal kromosom kaldet Philadelphia-kromosomet er forbundet med kronisk myeloid leukæmi. Dine celler indeholder hver 23 par kromosomer, der er lavet af DNA og holder instruktionerne for hver celle i din krop. Philadelphia-kromosomet formularer, når kromosom 9 og kromosom 22 pause og udveksle portioner. Dette skaber en unormalt lille kromosom 22 og en ny kombination af instruktioner til dine celler, der kan føre til udviklingen af ​​kronisk myeloid leukæmi.

Risikofaktorer

Faktorer, der øger risikoen for kronisk myeloid leukæmi

Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget, du skal gøre på forhånd, såsom begrænse din kost .; Bemærk ned nogen symptomer, du oplever, selv om de synes relateret til grunden til at du har planlagt udnævnelsen .; Notér centrale personlige oplysninger, herunder ting som de seneste liv ændringer eller større belastninger .; Liste af alle de lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, som du i øjeblikket tager eller har taget for nylig .; Overvej at tage et familiemedlem eller en ven med. Nogle gange kan det være svært at tage i alle de oplysninger, der i løbet af en aftale. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt .; Skriv en liste over spørgsmål at spørge din læge.

Komplikationer

Det kromosom-mutation, der fører til kronisk myeloid leukæmi er ikke gået fra forældre til afkom. Denne mutation menes at være erhvervet, hvilket betyder at det udvikler sig efter fødslen.

Kan du forklare, hvad mine testresultater betyder ?; Vil du anbefale andre tests eller procedurer ?; Hvad er den fase af mit CML ?; Hvad er mine behandlingsmuligheder ?; Hvilke bivirkninger kan forventes med hver behandling ?; Hvordan vil behandlingen påvirke mit daglige liv ?; Hvilken behandling muligheder tror du er bedst for mig ?; Hvor sandsynligt er det, at jeg vil opnå remission med behandlinger, du anbefaler ?; Hvor hurtigt må jeg træffe en beslutning om min behandling ?; Skal jeg få en second opinion fra en CML specialist? Hvad vil det koste, og vil min forsikring dækker det ?; Er der brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Kronisk myeloid leukæmi (CML) kan forårsage en række komplikationer, herunder

Hvornår har du først begynder oplever symptomer ?; Har dine symptomer været løbende eller lejlighedsvis ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forbedre dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?

Forberedelse til din udnævnelse

Start med at lave en aftale med din familie læge eller en praktiserende læge, hvis du har nogen tegn eller symptomer, der bekymrer dig. Hvis blodprøver eller andre prøver og procedurer foreslå leukæmi, kan lægen henvise dig til en specialist i behandling af blod og knoglemarv sygdomme og tilstande (hematologist).

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være godt forberedt. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, og hvad de kan forvente fra din læge. / P>

Fysisk eksamen. Lægen vil undersøge dig og tjek så vitale tegn som puls og blodtryk. Han eller hun vil også føle din lymfeknuder, milt og mave for abnormiteter .; Blodprøver. En komplet blodtælling (CBC) kan afsløre abnormiteter i blodcellerne. Blood kemi tests for at måle organfunktion kan også afsløre abnormiteter, der kan hjælpe din læge stille en diagnose .; Knoglemarvsceller tests. Knoglemarvsbiopsi og knoglemarv aspiration bruges til at indsamle knoglemarvsceller prøver til laboratorieundersøgelse. Disse tests omfatter indsamling knoglemarv fra din hofteben .; Tests til at lede efter Philadelphia-kromosomet. Specialiserede tests, såsom fluorescens in situ hybridisering (FISH) analyse og polymerasekædereaktion (PCR) test, analysere blod eller knoglemarv prøver for forekomsten af ​​Philadelphia-kromosomet eller BCR-ABL-genet.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe med at gøre mest muligt ud af din tid sammen. Liste spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For kronisk myeloid leukæmi, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Kronisk. Den kroniske fase er den tidligste fase og generelt har den bedste respons på behandlingen .; Accelereret. Den accelererede fase er en overgangsfase, når sygdommen bliver mere aggressiv .; Blastic. Blastic fase er en alvorlig, aggressiv fase, der bliver livstruende.

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, der opstår for dig.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan give tid senere til at omfatte andre punkter, du ønsker at løse. Din læge kan bede

Imatinib (Gleevec); Dasatinib (Sprycel); Nilotinib (Tasigna); Bosutinib (Bosulif); Omacetaxine (Synribo)

Test og diagnose

Test og procedurer, der anvendes til at diagnosticere kronisk myeloid leukæmi omfatter

Tal med din læge om dine bivirkninger. Kraftig kræft medicin kan forårsage mange bivirkninger, men disse bivirkninger ofte kan styres med andre medikamenter eller behandlinger. Du behøver ikke nødvendigvis at hårde dem ud .; Du må ikke stoppe behandlingen på egen hånd. Hvis du udvikler ubehagelige bivirkninger, såsom hududslæt eller træthed, ikke bare holde op din medicin uden at konsultere din sundhedspersonale. Ligeledes ikke stoppe med at tage din medicin, hvis du føler dig bedre og mener, at din sygdom kan være væk. Hvis du holder op med at tage medicin, kan din sygdom hurtigt og uventet tilbage, selvom du har været i remission .; Spørg om hjælp, hvis du har problemer med at klare. At have en kronisk tilstand kan være følelsesmæssigt overvældende. Fortæl din læge om dine følelser. Bed om en henvisning til en rådgiver eller anden specialist med hvem du kan tale.

Fasen af ​​kronisk myeloid leukæmi refererer til aggressiviteten af ​​sygdommen. Lægen bestemmer fasen ved at måle andelen af ​​syge celler med raske celler i dit blod eller knoglemarv. En højere andel af syge celler betyder kronisk myeloid leukæmi er på et mere fremskredent stadium.

Faser af kronisk myeloid leukæmi omfatter

Behandlinger og medicin

I en knoglemarvstransplantation aspiration og biopsi, en læge eller sygeplejerske anvender en tynd nål til at fjerne en lille mængde væske knoglemarv, sædvanligvis fra en plads i bagsiden af ​​hofteben kaldes den bageste hoftebenskammen. En knoglemarvsbiopsi ofte tages på samme tid. Denne anden procedure fjerner et lille stykke af knoglevæv samt medfølgende marv.

Målet med kronisk myeloid leukæmi behandling er at fjerne de blodlegemer, der indeholder den unormale BCR-ABL-genet, der forårsager overflod af syge blodceller. For de fleste mennesker, er det ikke muligt at fjerne alle syge celler, men behandling kan bidrage til at opnå en langsigtet remission af sygdommen.

Akupunktur; Aromaterapi; Massage; Meditation; afspændingsteknikker

Livsstil og hjem retsmidler

Målrettede lægemidler er designet til at angribe cancer ved at fokusere på et specifikt aspekt af kræftceller, der tillader dem at vokse og formere sig. I kronisk myeloid leukæmi, målet for disse lægemidler er protein produceret af BCR-ABL-genet – tyrosinkinase. Målrettede lægemidler, der blokerer virkningen af ​​tyrosinkinase omfatter

Alternativ medicin

Målrettede lægemidler er den indledende behandling for de fleste mennesker diagnosticeret med kronisk myeloid leukæmi. Hvis sygdommen ikke reagerer eller bliver resistente over for den første målrettede lægemiddel, kan læger overveje andre målrettede lægemidler eller andre behandlinger. Bivirkninger af disse målrettede lægemidler omfatter hævelse eller hævelser i huden, kvalme, muskelkramper, udslæt, træthed, diarré, og hududslæt.

Lægerne har ikke bestemt et sikkert sted, hvor mennesker med kronisk myeloid leukæmi kan stoppe med at tage målrettede lægemidler. Af denne grund, de fleste mennesker fortsætter med at tage målrettede lægemidler, selv når blodprøver afslører en eftergivelse af kronisk myeloid leukæmi.

En blod stamcelletransplantation, også kaldet en knoglemarvstransplantation, tilbyder den eneste chance for en endelig kur mod kronisk myeloid leukæmi. Men er det normalt er forbeholdt folk, der ikke har været hjulpet af andre behandlinger, fordi blod stamceller transplantationer har risici og gennemføre en høj forekomst af alvorlige komplikationer.

Coping og support

Under en blod stamcelletransplantation, er høje doser af kemoterapi narkotika anvendes til at dræbe de bloddannende celler i knoglemarven. Så blod stamceller fra en donor eller dine egne celler, der tidligere blev indsamlet og lagret er infunderes i din blodbanen. De nye celler danner nye, sunde blodceller at erstatte de syge celler.

Kemoterapi narkotika er typisk kombineres med andre behandlinger for kronisk myeloid leukæmi. Ofte er kemoterapi behandling for kronisk myeloid leukæmi gives som en tablet, du tager gennem munden. Bivirkninger af kemoterapi narkotika afhænger af, hvilke stoffer du tager.

Lær mere om Kronisk myeloid leukæmi

Biologiske behandlingsformer udnytte kroppens immunsystem til at bekæmpe kræft. Den biologiske lægemiddel interferon er en syntetisk version af et immunsystem celle. Interferon kan medvirke til at reducere væksten af ​​leukæmi celler. Interferon kan være en mulighed, hvis andre behandlinger ikke virker, eller hvis du ikke kan tage andre lægemidler, såsom under graviditet. Bivirkninger af interferon omfatter træthed, feber, influenzalignende symptomer og vægttab.

Kliniske forsøg undersøge nyeste behandling for sygdomme eller nye måder at anvende eksisterende behandlinger. Tilmelding i et klinisk forsøg for kronisk myeloid leukæmi kan give dig chancen for at prøve den nyeste behandling, men det kan ikke garantere en kur. Tal med din læge om, hvad kliniske forsøg er tilgængelige for dig. Sammen kan du diskutere fordele og risici ved et klinisk forsøg.

For mange mennesker, kronisk myeloid leukæmi er en sygdom, de vil leve med i mange år. Mange vil fortsætte behandling med imatinib på ubestemt tid. Nogle dage kan du føler dig syg, selvom du ikke ser syg. Og nogle dage, kan du bare være syg for at have kræft. Self-care foranstaltninger til at hjælpe dig justere og håndtere en kronisk sygdom omfatter

Mere om Kronisk myeloid leukæmi

Ingen alternativ medicin har vist sig at behandle kronisk myeloid leukæmi. Men alternativ medicin kan hjælpe dig med at håndtere stress i en kronisk tilstand og bivirkninger af kræftbehandling. Tal med din læge om dine muligheder, såsom

Kronisk myeloid leukæmi ofte er en kronisk sygdom og kræver langtidsbehandling. For at hjælpe dig med at håndtere din kræft rejse, forsøge at

1

Lær nok om kronisk myeloid leukæmi til at træffe beslutninger om din pleje. Udtrykket “leukæmi” kan være forvirrende, fordi det henviser til en gruppe af cancere der påvirker knoglemarv og blod. Spild ikke tid at indsamle oplysninger, der ikke gælder for din slags leukæmi. Spørg dine sundhedspersonale til at nedskrive oplysninger om din specifikke sygdom. Så indsnævre din søgning og finde kun betroede, pålidelige kilder, såsom leukæmi & lymfom Society .; Drej til familie og venner for støtte. Hold forbindelsen til familie og venner for støtte. Det kan være svært at tale om din diagnose, og du vil sandsynligvis få en række reaktioner, når du deler nyheden. Men at tale om din diagnose og passerer langs oplysninger om din kræft kan hjælpe. Så kan de tilbud om praktisk hjælp, som ofte resulterer .; Slut med andre kræft overlevende. Overveje at deltage i en støttegruppe, enten i dit samfund eller på internettet. En støtte gruppe af mennesker med samme diagnose kan være en kilde til nyttig information, praktiske tips og opmuntring.

)