kulilteforgiftning

Kulilte forgiftning opstår, når kulilte hober sig op i din blodbanen. Når for meget kulilte i luften, din krop erstatter ilt i dine røde blodlegemer med kulilte. Dette kan føre til alvorlige vævsskader, eller endog dødsfald.

Carbonmonoxid er en farveløs, lugtfri, uden smag gas produceret ved afbrænding af gas, træ, propan, kul eller andet brændstof. Forkert ventilerede apparater og motorer, især i en tæt forseglet eller lukket rum, kan tillade kulilte at akkumulere til farlige niveauer.

Hvornår skal se en læge

Hvis du tror, ​​du eller nogen du er med, kan have kulilteforgiftning, få frisk luft og søge akut lægehjælp.

Tegn og symptomer på kulilteforgiftning kan omfatte

Kulilte forgiftning kan være særligt farligt for mennesker, der sover eller berusede. Folk kan have uoprettelige hjerneskader eller endda blive dræbt, før nogen indser der er et problem.

Tegnene på kulilteforgiftning advarsel kan være hårfin. Men betingelsen er en livstruende medicinsk nødsituation. Hvis du tror, ​​du eller nogen du er med, kan have kulilteforgiftning, få frisk luft og søge akut lægehjælp.

Kulilte forgiftning skyldes inhalation forbrænding dampe. Når for meget kulilte i luften, du indånder, din krop erstatter ilt i dine røde blodlegemer med kulilte. Dette forhindrer ilt i at nå dine væv og organer.

Forskellige brændstof-brænding produkter og motorer producerer kulilte. Normalt mængde carbonmonoxid fremstillet af disse kilder, der ikke er grund til bekymring. Men hvis de er vant i et lukket eller delvist lukket rum – som ved hjælp af en kuglegrill indendørs – kulilte kan bygge til farlige niveauer.

Indånding af røg under en brand kan også forårsage kulilteforgiftning.

Anvendelse af kulilte kan være særligt farligt for

Afhængig af graden og varigheden af ​​eksponeringen, kan kulilteforgiftning forårsage

Hvis du eller nogen du er sammen med udvikler tegn eller symptomer på kulilteforgiftning – hovedpine, svimmelhed, kvalme, åndenød, svaghed, forvirring – komme ud i frisk luft med det samme og besøge din læge eller akut lægehjælp.

Hospitalsansatte får brug kritiske oplysninger, så snart du ankommer. På vej til hospitalet, så prøv at forberede sig på at besvare spørgsmål om

Hvis du bragt til en skadestue med mistanke om kulilteforgiftning, kan du begynde behandling med det samme. For at bekræfte din diagnose, kan lægen have taget en blodprøve for at teste for kulilte i blodet.

Kom i frisk luft med det samme og besøge din læge eller akut medicinsk hjælp, hvis du eller nogen du er sammen med udvikler tegn eller symptomer på kulilteforgiftning. Disse omfatter hovedpine, svimmelhed, kvalme, åndenød, svaghed og forvirring.

Når du er på hospitalet, kan behandlingen omfatte

Tilbringe tid i en tryksat oxygen kammer. I mange tilfælde anbefales hyperbar iltbehandling. Denne terapi indebærer vejrtrækning ren oxygen i et kammer, hvori lufttrykket er omkring to til tre gange højere end normalt. Dette fremskynder udskiftningen af ​​kulilte med ilt i blodet.

Hyperbar oxygenbehandling kan anvendes i tilfælde af alvorlig kulilteforgiftning. Det hjælper med at beskytte hjerte og hjernevæv, som er særligt sårbare over for skader fra kulilteforgiftning. Hyperbar oxygenbehandling kan også anbefales til gravide kvinder, fordi ufødte babyer er mere modtagelige for skader fra kulilteforgiftning.

Simple forholdsregler kan hjælpe med at forhindre kulilteforgiftning

Hold dine brændstof-brænding apparater og motorer ordentligt ventileret. disse omfatter

Spørg din forsyningsselskab om årlige eftersyn for alle gasapparater, herunder din ovn.

besøge din læge