møtrik

Almindelige navne: Areca møtrik, paan, paan-gutkha pinlang, Pinang, og supari.

Effekt-sikkerhed rating

OO … Ethno eller anden dokumentation for effekten.

Sikkerhed bedømmelse

Den arecanødder træ er en fjerlet palme, der vokser til ca. 1,5 meters højde og er almindeligt dyrket i tropiske Indien, Bangladesh, Japan, Sri Lanka, det sydlige Kina, Ostindien, Filippinerne, og dele af Afrika. De tropiske palmer bærer frugt hele året. Møtrikken kan anvendes friske, tørrede eller helbredes ved kogning, bagning eller stegning. Den quid er en blanding af arecanødder møtrik, tobak, og kalk indpakket i bladet af betelnødder vin (Piper betelnødder L. Familie: Piperaceae).

Den tygge betelnød euro’er datoer for at antikken. I det 1. århundrede e.Kr., sanskrit medicinske skrifter hævdede, at betelnød besad 13 kvaliteter, der findes i regionen af ​​himlen. Det er bidende, bitter, krydret, sød, salt, og astringerende. Det blev sagt at udvise vind, dræbe orme, fjerne slim, kue dårlig lugt, forskønne munden, fremkalde rensning, og kindle lidenskab. På grund af dens CNS stimulerende virkninger, der betelnød anvendes på en måde svarende til den vestlige anvendelse af tobak eller koffein. Arecolin er ansvarlig for nogle af virkningerne af betel quid tygge, såsom årvågenhed, øget udholdenhed, en følelse af velvære, eufori, og savlen. Skrå møtrikken stimulerer strømmen af ​​spyt til fordøjelsen. Betelnød også blevet anvendt til at stimulere appetitten.

Betel møtrik medicinske brug er begrænset og langsigtede negative reaktioner på betelnødder quid tygge er velkendte. Et fald i positive symptomer blandt mænd med skizofreni blev tilskrevet betelnød forbrug.

Begrænsede kliniske forsøg er til for at vejlede dosering; eksisterer begrænsede kliniske anvendelser.

Ingen veldokumenteret.

Dokumenteret bivirkninger, herunder DNA-skader og skader på fosteret. Undgå brug.

Ingen veldokumenteret.

Møtrik forbrug er blevet forbundet med forekomsten af ​​metabolisk syndrom.

Areca møtrik og betel blade har forårsaget DNA-skader og kræft i cellerne og i dyreforsøg. Der er en dosis- og varighed afhængig sammenslutning af betel quid tygge med forstadier ændringer i munden samt mund, hals, strube og kræft i spiserøret.

Referencer