problemer blærekontrol hos kvinder: livsstil strategier for nødhjælp

Livsstilsændringer kan forbedre din blærekontrol problem eller forbedre din respons på medicinske behandlinger. Find ud af om disse strategier til forbedring blære kontrol problemer.

Du har kæmpet med den forlegenhed og ubehag af et blærekontrol problem i nogen tid nu. Måske har du håbede det ville gå væk af sig selv, men tingene bliver ikke bedre. Faktisk din blære kontrol problem synes at blive værre.

Du er klar til at foretage nogle ændringer, men hvad der præcist kan du gøre? Der er nogle enkle strategier, du kan prøve på din egen, der kan hjælpe med at forbedre din blære kontrol problem.

Læger ofte kalder disse strategier “livsstil ændringer” eller “adfærd behandlingsformer.” De er sikker, nem, effektiv og billig. Disse teknikker kan bruges, før du prøver andre typer behandling, såsom medicin eller kirurgi, eller i kombination med dem.

Hvor meget væske du drikker og de typer af mad, du spiser kan påvirke din blære vaner.

Drikke for meget væske af nogen art gør dig urinere oftere. Hvis du drikker for meget over en kort tid, kan det overvælde din blære og skabe en stærk følelse af uopsættelighed. Hvis du motionerer meget eller arbejde udendørs regelmæssigt, kan du nødt til at drikke mere væske.

Snarere end at drikke en stor mængde på en gang, prøv at drikke mindre mængder i løbet af dagen. For eksempel drikker omkring to 8-ounce glas (237 milliliter) ved hvert måltid og en 8-ounce glas mellem måltiderne. På den måde vil du ender på den anbefalede mængde på omkring 8 kopper (ca. 1,9 liter) væske dagligt.

Hvis du nødt til at komme op flere gange om natten for at tisse, så prøv at drikke flere af dine væsker i morgen og eftermiddag, og eliminere alkohol og koffeinholdige drikkevarer. Selvom vand er bedst for din blære, så husk at væsker kommer fra enhver drikkevare du drikker og fra fødevarer såsom suppe.

Drikke for lidt væske kan føre til øgede mængder kroppens affaldsstoffer i urinen. Stærkt koncentrerede urin er mørkegul og har en stærk lugt. Det kan irritere din blære, øge trangen og hyppighed, hvormed du skal gå.

Nogle fødevarer og drikkevarer kan irritere din blære. Koffein og alkohol både øge urinproduktion. Dette kan føre til øget hyppighed og presserende vandladning. Koffein kan også forårsage blære spasmer.

Visse sure frugter – appelsiner, grapefrugter, citroner og limefrugter – og frugtsaft, krydret fødevarer, produkter tomatbaserede, kulsyreholdige drikkevarer, kunstige sødestoffer, majssirup, sukker, chokolade, kaffe og te kan irritere din blære eller gøre dig lække urin . Hvorfor disse elementer undertiden forårsage irritation er ikke forstået, og hvad der forårsager blære irritation kan variere fra person til person.

Hvis koffein eller alkohol er regelmæssige dele af din kost, så prøv at fjerne dem for omkring en uge at se, om dine symptomer forbedres. Overvej også undgå fødevarer, der kan være blære irritanter for omkring en uge eller deromkring. Derefter gradvist – hver en til to dage – tilføje en fødevare tilbage i din kost, at bemærke eventuelle ændringer i vandladningstrang, frekvens eller inkontinens.

Du har måske ikke nødt til at fjerne dine livretter helt. Blot at skære ned på mængden kan hjælpe, også.

Når du har en overaktiv blære, kan du få brugt til at urinere ofte eller ved den mindste trang. Nogle gange kan du gå på toilettet, selv når du ikke har lyst, fordi du ønsker at undgå en ulykke. Efter et stykke tid, din blære begynder at sende “fuld” beskeder til din hjerne, selv når det ikke er fuld, og du føler sig tvunget til at tisse.

Blære uddannelse eller omskoling, indebærer justering af dine vaner. Du går på toilettet på et fast skema – også selvom du ikke har nogen trang til at tisse – gradvist at øge tiden mellem vandladning. Dette giver din blære til at fylde mere fuldt ud og giver dig mere kontrol over trang til at tisse.

En blære-træningsprogram følger normalt disse grundlæggende trin

Må ikke modet, hvis det ikke lykkes de første par gange. Hold øve, og din evne til at bevare kontrollen er meget sandsynligt, at stige.

Bækkenbunden muskler og urin lukkemuskel hjælp kontrol vandladning. Du kan styrke disse muskler ved regelmæssigt at gøre bækkenbundsøvelser, der almindeligvis omtales som Kegels.

Bækkenbundsmusklerne arbejde for at åbne og lukke urinrøret – røret, der bærer urin fra blæren til ydersiden af ​​din krop. Disse muskler støtter også blæren, som du øve dig selv gøre daglige aktiviteter såsom gåture, stående, løft og nysen.

Praksis Kegel øvelser. For at udføre Kegels, klemme dine bækkenbundsmuskler, som om du forsøger at stoppe din strøm af urin. Din læge kan anbefale, at du gør et sæt af disse øvelser tre eller fire gange om dagen for at behandle din blære kontrol problem.

Kegels er særligt effektive for kvinder med stressinkontinens, men de kan også hjælpe med at reducere eller eliminere urgeinkontinens.

Du vil måske spørge din læge om hjælp, eller at henvise dig til en specialist, der kan lære dig den rigtige måde at gøre disse øvelser, fordi mange mennesker ubevidst gør dem forkert.

Visse medikamenter, overvægt, rygning og fysisk inaktivitet kan indirekte bidrage til blære kontrol problemer. Hvis du løse disse faktorer, blære-specifikke teknikker – såsom at undgå blære irriterende stoffer og blære uddannelse – kan være endnu mere tilbøjelige til at arbejde.

Behavior behandlingsformer kan forbedre blærekontrol med minimale bivirkninger. Disse teknikker tager tid og praksis, før du se resultater. Men vedholdenhed betaler sig. Hvis du holder dig til programmet, vil du sandsynligvis se en forbedring i dine symptomer. Og hvis en af ​​disse tilgange ikke virker, så tal med din læge om at udforske andre behandlingsmuligheder, der kan hjælpe.

besøge din læge