rygsmerter årsager

Din ryg er en kolonne af knogler (ryghvirvler) holdt sammen af ​​muskler, sener og ledbånd og foret med stødabsorberende diske. Et problem i nogen del af din ryg kan forårsage rygsmerter. For nogle mennesker, rygsmerter er simpelthen en irritation. For andre kan det være ulidelig og invaliderende.

De fleste rygsmerter – selv alvorlige rygsmerter – går væk af sig selv i fire til seks uger. Kirurgi er sjældent nødvendigt for rygsmerter og er generelt betragtes som en sidste udvej.

Er konstant eller intens, især om natten, eller når du ligger ned, Spreder ned et eller begge ben, især hvis smerten strækker sig under knæet, Årsager svaghed, følelsesløshed eller prikken i den ene eller begge ben; Optræder med utilsigtet vægttab; Optræder med hævelse eller rødme på ryggen

Planlæg et kontor besøg

En almindelig årsag til rygsmerter er skade på en muskel (stamme) eller ligament (forstuvning). Stammer og forstuvninger kan opstå af mange årsager, herunder forkert løft, dårlige arbejdsstillinger og mangel på regelmæssig motion. At være overvægtig kan øge din risiko for stammer og forstuvninger påvirker din ryg.

Søge akut lægehjælp

Rygsmerter kan også skyldes mere alvorlige skader, såsom en vertebral fraktur eller bristede disk, fra gigt og andre aldersrelaterede ændringer i din rygsøjle, og fra visse infektioner.

Mest rygsmerter bliver bedre inden for et par uger uden behandling. Hvis du er meget ubehageligt, kan du hvile i sengen i en dag eller to, men længere end der gør mere skade end gavn. Over-the-counter smertestillende medicin ofte hjælpe med at reducere rygsmerter, som gør anvendelse af kulde eller varme til det smertefulde område.

Ring til din læge, hvis din rygsmerter ikke er forbedret efter en uges behandling i hjemmet eller hvis din rygsmerter

Du bør besøge din læge eller akut lægehjælp eller har nogen køre dig til skadestuen, hvis din rygsmerter

besøge din læge

Forekommer efter en stor effekt bilulykke, dårlige efterår eller sports skade; Årsager nye tarm eller blære kontrol problemer, Optræder med feber