tyktarmskræft screening: I hvilken alder kan du stoppe?

Jeg er 76 år og spørger mig selv, når det er ikke længere nødvendigt at få tyktarmskræft screening? Er der en øvre aldersgrænse?

Folk ældre end 75 år, der har været at få regelmæssig tyktarmskræft screening siden 50 år, og som har haft konsekvent negative screeninger – ingen polypper (adenomer) eller tyktarmskræft – og er ikke en øget risiko for tyktarmskræft på grund af familiens historie behøver ikke fortsætte få rutinemæssig screening. Det er i henhold til tyktarmskræft screening retningslinjer fra USA Forebyggende Services Task Force (USPSTF) og American College of Physicians (AVS).

Den øvre aldersgrænse blev sat efter undersøgelser konstateret, at nettofordel af screening efter 75 år var lille. Men de USPSTF retningslinjer anbefaler tyktarmskræft overvågning af ældre over 75 år, der har en øget risiko for tyktarmskræft, såsom familie historie, en tidligere diagnosticeret tyktarmskræft eller adenomatøs polypper.

The American Cancer Society og American College of Gastroenterology ikke angiver en øvre aldersgrænse for, hvornår tyktarmskræft screening anbefales ikke længere.

Den USPSTF og AVS anbefaler, at tyktarmskræft screening gøres ved hjælp af høj følsomhed fækal okkult blod test (FOBT), sigmoideoskopi med FOBT eller koloskopi.

Tal med din læge om, hvad tyktarmskræft screening mulighed er bedst for dig. Sammen kan du beslutter dig baseret på din generelle sundhed ved screening kan ikke længere være til gavn.

besøge din læge