tyktarmskræft screening: vejer mulighederne

Hvad forberedelse er involveret?

Tyktarmskræft screening kan være en vigtig del af rutinemæssige sundhedspleje. Hvis du ikke er sikker på tyktarmskræft screening test er bedst for dig, så spørg dig selv disse spørgsmål.

Hvor praktisk er den test?

Hvis din læge har anbefalet tyktarmskræft screening, kan du være i stand til at vælge mellem forskellige tyktarmskræft screeningstest.

Hvad med omkostninger og forsikringsforhold?

Hvis du er tilbageholdende med at træffe en beslutning, så husk, at enhver ubehag eller forlegenhed fra screening tyktarmskræft er midlertidig – og afsløre problemer tidligt kan redde dit liv.

Hvad er din holdning til screeningsundersøgelser?

Screening test bruges kun, hvis du ikke har tarm symptomer. Hvis du har tegn og symptomer – såsom mavesmerter, en ændring i afføringsvaner, blødning, forstoppelse eller diarré – så du skal bruge andre tests for at løse disse problemer.

Hvis du ikke har tarm symptomer, overveje følgende spørgsmål til at hjælpe vælge det tyktarmskræft screening test, der er bedst for dig.

Forberedelse til screening tyktarmskræft kan være ubehageligt eller ubelejligt, men det er nødvendigt, at testen skal være effektiv. Som en del af din beslutning, overveje din vilje eller evne til at følge instruktionerne forberedelsen af ​​specifikke tyktarmskræft screeningstest.

Dette kan – i varierende grad – er at undgå fast føde dagen før eksamen, justere din medicin, og ved hjælp af afføringsmidler eller lavementer at tømme din kolon.

Foruden prøveforberedelse, overveje

Find ud af, hvor meget hver tyktarmskræft screening test omkostninger, samt hvilke tester dit forsikringsselskab dækker. Overvej, om du er villig til at betale ud af lommen, hvis det er nødvendigt.

Jo mere grundig tyktarmskræft screening test, jo mere sandsynligt er det, at opdage enhver kræft eller forstadier til polypper. Omvendt kan en mere grundig test også betyde mere besværligt eller ubehageligt forberedelse, en lidt højere risiko for alvorlige komplikationer, eller begge dele.

Spørge dig selv

besøge din læge